טיפים להיריון בריא

12 בינואר 2019
סטטוסקופ

חומצה פולית אמנם הכרחית לבריאות העובר שברחמך, אך כדי להעניק לך ולתינוק שלך התחלה בריאה עליך להקדיש תשומת לב מיוחדת גם להיבטים נוספים באורח החיים שלך, לפני ההיריון ובמהלכו. איך עושים את זה? טיפים שימושיים לפניך

גשי לרופא שלך – אם את מתכננת הריון או נמצאת בראשיתו מוטב לקבוע תור אצל הרופא שלך על מנת לקבל ממנו מידע חיוני כדוגמת:

  • נטילת תרופות במהלך ההיריון
  • וידוא חיסונים וזיהוי נוגדנים
  • השפעת היסטוריית המחלות המשפחתית על ההיריון
  • התנהלות עם חיות מחמד בזמן ההיריון
  • צריכת ויטמינים ותוספים

 

במהלך ההיריון פגישות שגרתיות אצל הרופא הן הכרח לשם מעקב, מתן הפניות וייעוץ מקצועי.

אכלי בריא – תזונה נכונה ובריאה מומלצת בכל עת, אך בזמן ההיריון, עוד יותר מתמיד, יש להקפיד על הרגלי אכילה נכונים ולצרוך מזונות מכל קבוצות המזון, ירקות, פירות, דגנים, מוצרי חלב (מוטב רזים), בשר, דגים, טחינה ואגוזים.

שתי מים – שתיית מים מרובה בזמן ההיריון היא נחוצה ומומלצת. היא תורמת להתפתחות התקינה של העובר ועוזרת במניעת עצירות – תופעה נפוצה בהריון.

נטלי ויטמינים – ויטמינים בכלל, וויטמינים מקבוצה B (כ- B12, B6, חומצה פולית) בפרט, מעורבים בתהליכים מהותיים בגופך ובגוף העובר. במהלך ההיריון, ובכפוף לבדיקות דם ולפרמטרים נוספים עולה לפרקים הצורך ליטול תוספי ויטמינים, זאת בהתייעצות עם הרופא המטפל.

היעזרי בתוסף ברזל – הצורך בברזל, המעורב ביצור ההמוגלובין בכדוריות הדם האדומות שלך ושל העובר ומסייע בקליטת החמצן בגוף ובהעברתו, עולה ככל שההיריון מתקדם, שכן העובר שואב את הברזל הנחוץ לו ממאגרי הברזל שלך. מאגרי ברזל מדולדלים עלולים לגרום לאנמיה, ללידות מוקדמות ולמשקל נמוך של הילוד. בהתייעצות עם הרופא ובהסתמך על בדיקות דם יש לשקול נטילת תוסף ברזל בעת הצורך.

שמרי על המשקל – הריון כרוך בעליה במשקל אך לא כדאי להפריז. עלייה תקנית מסתכמת בכ-10 עד 12 ק”ג. אמנם תשוקות למיני מזונות מוזרים הם חלק בלתי נפרד מההיריון, וזהו בפרוש לא הזמן לדיאטה, ואף על פי כן, כל ק”ג עודף מעמיס על הגוף, והשלתו אחרי הלידה אינה תמיד קלה…

דעי ממה להימנע – אלכוהול וסיגריות נמצאים בראש הרשימה אך ישנם חומרים, פעילויות ומזונות אחרים שמוטב להישמר מהם בזמן ההיריון. גבינות שעשויות מחלב לא מפוסטר, ביצים לא מבושלות ודגים נאים עלולים להכיל חיידקים מסוכנים. מאכלי ים מסוימים עלולים להכיל כמויות גבוהות של כספית ולהיות מסוכנים לצריכה יומיומית. קפאין, בצריכה סבירה, דווקא אינו נחשב למסוכן באופן מיוחד ונשים רבות ממשיכות לשתות קפה בהריון, ללא בעיות מיוחדות. בזמן הריון מוטב להימנע ממגע או נשימה של חומרי ניקוי חריפים, מסאונות ואמבטיות חמות ומצילומי רנטגן.

הישארי פעילה – פעילות גופנית, גם אם מדודה, תפחית עייפות וחוסר נוחות, תחזק את השרירים ותיתן תחושה של ויטליות בזמן ההיריון. הליכה, שחיה או דיווש על אופניים נייחים הן פעילויות בטוחות לנשים הרות. שמירה על כושר מועילה גם לטווח הרחוק ותעזור לגוף לחזור לעצמו במהירות רבה יותר לאחר הלידה.

שמרי על עצמך – אם את סובלת מאי נוחות, ממחושים, התכווצויות, דימום, עייפות, סחרחורת או מתופעות אחרות, אל תהי אמיצה ואל תסבלי בשקט בחושך. גשי מייד לרופא כדי לברר במה מדובר. אולי זה משהו קטן שיחלוף אבל לא כדאי לקחת סיכון. אל תתרוצצי יותר מדי, בעיקר לא בחודשי ההיריון המתקדמים. מנוחה היא הכרחית וכבונוס נוסף, היא עוזרת להפחית בצקות.

 

תפריט נגישות

תפריט ניווטלדלג לתוכן הראשיחלק תחתוןיצירת קשרמפת אתרהצהרת נגישות