המחזור הראשון איך להכין את הבת?

21 ביוני 2018

עוד לא הספקתם להבין שהילדה שלכם כבר לא פעוטה והנה היא כבר נכנסת לגיל העשרה, הופכת לנגד עיניכם לנערה וצריך להתחיל להכין אותה לקראת קבלת המחזור החודשי ושמירה על היגיינה נשית. כמה טיפים שיעזרו לכם לעשות הכנה נכונה.

קבלת המחזור הראשון היא אבן דרך בחייה של כל מתבגרת. איך תכינו את הילדה לקראת המאורע וכיצד תהפכו אותו למשהו טבעי וצפוי מראש שלא יפתיע או יעורר פחד

עוד לא הספקתם להבין שהילדה שלכם כבר לא פעוטה והנה היא כבר נכנסת לגיל העשרה, הופכת לנגד עיניכם לנערה וצריך להתחיל להכין אותה לקראת קבלת המחזור החודשי. העניין הנשי החודשי הזה הוא לא עניין של מה בכך והסוגייה היא גם פתח לשיחה עם הבת הצעירה על נושאים הקשורים במיניות ושמירה על היגיינה נשית. הווסת הראשונה יכולה להיות מאורע מביך ואפילו מאיים ומבהיל וצריך לדעת איך לטפל בנושא ברגישות ומתי. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לעשות הכנה נכונה.

 

העיתוי הנכון

עניין של גיל – רוב הבנות מקבלות מחזור בין גיל 12 ל-13. ההכנה צריכה להקדים את הקבלה אבל יש לזכור שהגוף מתחיל להיות בשל מינית בגיל 9-10 והנפש רק בשלב מאוחר יותר ולכן צריך לגלות רגישות וזהירות בשיחה על הנושא. יחד עם זאת כיום ההתבגרות המינית מקדימה להגיע וילדים חשופים מגיל צעיר לנושאים הקשורים במיניות שיש לתקשר עבורם כהלכה. אם המחזור לא מגיע עד גיל 16 או מלווה בריח רע או בהפרשות נרתיקיות חריגות מומלץ לפנות לייעוץ רפואי.

עניין של זמן – כדאי ליזום שיחה עם הילדה כשגופה מתחיל להראות סימנים של התבגרות מינית. נצלו את התפתחות השדיים והופעת שיער הערווה כדי להעלות את הנושא לדיון. .
אצלנו בבית כן מדברים על זה

זה לא צריך להיות טאבו – יש משפחות שבהן אין פתיחות גדולה בין ההורים לילדים ולא נהוג לדבר על נושאים הקשורים באזורים האינטימיים או במין. יש לזכור שאצל בנות שלא מסבירים להן על הנושא עלולה הווסת הראשונה לעורר פחדים וחרדות בנוגע לתפקוד תקין של הגוף. צריך לספר לילדה שצפוי להופיע דימום ושזו תופעה נורמלית ורצויה ולא משהו מלוכלך או רע.

לפתוח את הנושא – מומלץ להתחיל לדבר עם הילדה על הנושא סביב הגיל בו אמור להתחיל המחזור, אבל לעשות זאת בעדינות. לתת הרגשה שזהו נושא שיחה לגיטימי ולאפשר לילדה להרגיש נוח לשאול שאלות. צריך להיות קשובים לתגובות הילדה וליחסה לנושא אבל אפשר לציין שלפעמים התופעה מלווה בכאבים וזה טבעי וניתן לטיפול.

ומה ת’כלס אומרים לה?

סימנים מקדימים – מעבר לשינויים גופניים שמתרחשים לפני הופעת המחזור הראשון (שיער ערווה, בבית השחי, ניצני שדיים ועוד) כמה חודשים לפני הופעת הבכורה של המחזור החודשי ייתכנו הכתמות והפרשות כהות. זוהי תופעה טבעית שיש להכין לקראתה והיא אינה מעוררת דאגה. המחזור עצמו יתייצב לאחר כמה חודשים.

סיפור אישי – כדי להקל על השיחה ולהפוך את הנושא למרוחק פחות האם יכולה להביא דוגמה אישית מהפעם הראשונה שלה (אם יש אחות גדולה בבית אפשר גם לרתום אותה לנושא).

המחשה – הראו לילדה תחבושות היגייניות והסבירו לה מה תפקידן.

אם כבר אז כבר? בגיל צעיר דברו על המחזור, מיניות, התבגרות מינית אבל לא בהכרח על יחסי מין. אין צורך להרבות במידע, לסבך ולהרתיע אבל אפשר לגעת בנושאים הקשורים במין, באזור האינטימי ובהפרשות וגינליות שמתחילות להופיע בגיל ההתבגרות.

 

היגיינה באזור האינטימי

שמירה על היגיינה נשית – חשוב להסביר לנערות שאיבר המין שלהן, הפות, הוא איבר רגיש ועדין שיש לשמור עליו ולדאוג להיגיינה שלו. ניתן להציע להן שטיפה אינטימית המתאימה במיוחד לגילן כמו למשל פמינה יאנג – תחליב נוזלי לרחיצה אינטימית. התחליב מיועד לשמירה על היגיינה באזור האינטימי לימי המחזור החודשי ולשימוש יומיומי. פמינה יאנג מכיל מרכיבים טבעיים המופקים מחלב ורמת הPH שלו היא 3.5 – רמה המשמרת את האיזון הטבעי בנרתיק וכך מסייעת ליכולת ההגנה הטבעית של הנרתיק מפני חיידקים ופטריות. תחליב הסבון מגיע באריזה בעיצוב צעיר ויסייע לבתכם הצעירה לחוש תחושת רעננות ולמנוע גירויים, תחושת צריבה בנרתיק, דלקות וריח לא נעים.

אפשר גם לעשות מזה חגיגה

טקס קבלת המחזור הראשון – קבלת הווסת הראשונה מסמלת את הפיכתה של הנערה לאישה. בתרבויות רבות נהוג לחגוג זאת בטקס מעבר מרגש או חגיגת מחזור. גם בארץ מתקיימים טקסים כאלה ביוזמה פרטית החוגגים את כניסת הנערה בסוד הנשיות. הטקסים משלבים כמה חברות, כמה דורות של נשים במשפחה או כל מי שהחוגגת רוצה בנוכחותו. המטרה היא להפוך את המאורע למשמעותי וחגיגי. פרטים על התארגנויות פרטיות ויוזמות כאלה ניתן למצוא באינטרנט ובפורומים העוסקים בנושא.

תפריט נגישות

תפריט ניווטלדלג לתוכן הראשיחלק תחתוןיצירת קשרמפת אתרהצהרת נגישות