סובלים מעצירות? אל תתעלמו ממנה |
|||||
|
|||||
17/11/2010 | |||||
אנשים רבים מתייחסים לעצירות כאל מטרד מביך ונמנעים מלטפל בה, אך עצירות היא בעיית עיכול שאינה נטולת סיכונים. לפניכם המידע המלא על תופעה נפוצה שאנשים לא אוהבים לדבר עליהמבין כל הפרעות העיכול, עצירות היא הנפוצה ביותר. היא פוגעת משמעותית באיכות החיים, אך אנשים רבים נמנעים מלטפל בה, אולי בגלל אי הנעימות והמבוכה שמתלווה לעניין.חשוב להבין שעצירות אינה רק מטרד שולי. בזמן עצירות פעילות המעי יורדת, כמות החמצן במעי פוחתת וגורמת לירידה בכמות החיידקים הידידותיים. שאריות מזון מעוכל למחצה שוהות במעי זמן רב מהרצוי, ומתפתחות בהן מושבות של חיידקים מזיקים ומזהמים שונים. החיידקים עוסקים במרץ בפירוק שאריות המזון, מה שגורם לגזים, כאבי בטן ולכניסת חומרים לא רצויים למחזור הדם. בנוסף, עצירות ממושכת גורמת להתייבשות הצואה, שעשויה לגרום לטחורים, דלקות במעי, פיסורה ועוד. מצבי עצירות ממושכת מלוות גם בעייפות מוגברת, הפרעות שינה, כאבי ראש, כאבי פרקים, הפרעות בריכוז ועוד. לכן, יש לטפל בעצירות כמו שמטופלים בכל מחלה אחרת של הגוף, ובמידת הצורך גם להתייעץ עם הרופא המטפל. מהי עצירות?עצירות מוגדרת כמצב שבו יש פחות משלוש יציאות בשבוע שיוצאות במרקם קשה ויבש הדורש מאמץ רב בעת היציאה. נשים סובלות מעצירות יותר מגברים, וניתן לייחס זאת למבנה האנטומי של רצפת האגן. עצירות מופיעה במיוחד בקרב נשים לאחר לידה, שכן בזמן הלידה נחלשים שרירי רצפת האגן ולפעמים גם נקרעים.
מהם הגורמים לעצירות?התאפקות: אנשים רבים, ובכללם גם ילדים, נוטים להימנע מיציאות כשהם מחוץ לבית בשל מבוכה ואי נעימות. אנשים רבים מבלים את רוב שעות היום בעבודה או בלימודים, דבר שגורר התאפקויות ארוכות שתורמות להיווצרות צואה קשה ויבשה.
איך מטפלים בעצירות?
שינוי תזונתי: כמות הסיבים התזונתיים המומלצת ביום היא בין 20 ל-30 גרם, אך בפועל אנשים צורכים פחות ממחצית הכמות. רצוי להרבות בצריכת מוצרי מזון עשירים בסיבים, כמו: שיבולת שועל, אורז מלא, סובין, עדשים, שזיפים, תאנים, פירות הדר, גזר, כרוב ועוד. בנוסף, רצוי להימנע ממזונות שמכבידים על מערכת העיכול, כמו בננות, פיתות וקטניות. כמובן, יש להקפיד על שתיית שמונה כוסות מים ביום. |
|||||
|
|||||