בריאות דיגיטלית כמנוע צמיחה פרטי ומוסדי התחום שכולם רוצים להשקיע בו

10 בפברואר 2021

תחום הבריאות הדיגיטלית הולך ותופס תאוצה בשנים האחרונות , במיוחד לאור משבר הקורונה. הפוטנציאל של התחום הוא אדיר, מספר הלקוחות שעולם הרפואה משרת הוא עצום בכל קנה מידה ונראה כי אין שני לו. לכן, לא מפתיע לגלות, שחברות רבות וגופים פרטיים רבים נכנסים אל העולם הזה, משקיעים בו ומפתחים אותו, במה שנראה בשנים האחרונות כתחילתו של מרוץ ארוך שנים.

אך אם יש סממן מרכזי אחד שיכול להעיד על התבססותו של התחום, הרי שהוא נמצא בסקטור הממסדי, ובמילים אחרות: בממשלות. מדינות רבות ברחבי העולם, כמו גם ישראל, גילו גם הן את הפוטנציאל הגלום בתחום הבריאות הטכנולוגית והן נכנסות אליו בצורה משמעותית בעת האחרונה.

כך למשל, משרד הבריאות הישראלי הקים לאחרונה אגף חדש, ‘אגף בריאות דיגיטלית ומחשוב’, שיתמקד בקידום התחום בישראל. ‘חממות’ טכנולוגיות שונות, המיועדות לתחום הביו־רפואה והבריאות הדיגיטלית, קמות לאחרונה באזורים שונים בארץ וכל זה קורה במקביל להתפתחות דומה במגזר הפרטי.

 

אנחנו רק בתחילתו של התהליך

הבריאות הדיגיטלית היא תחום מרתק, שיכול למשוך לכיוונים רבים – וזאת מאחר שהוא נמצא רק בתחילתו. כיום ישנם עדיין אינספור מערכות, תהליכים ופרוצדורות, שמשוועים לשדרוג, שינוי, נגיעה דיגיטלית שתפיח בהם רוח חיים ותהפוך אותם ממוצרים של המאה הקודמת למוצרים של העשור הבא.

ההערכות האחרונות מדברות על כך שהתחום יתפתח עד כדי 400 מיליארד דולר בשנת 2025 – אך הערכות אלו ניתנו לפני שהקורונה חדרה לחיינו ושינתה את התפיסה ללא הכר. המגפה, כפי שכבר ציינו בקצרה קודם לכן, האיצה ועודדה שלל תהליכים דיגיטליים במערכות הבריאות מסביב לעולם, כך שדברים שהיו צפויים להגיע אל המטופל רק בעוד שנים, כבר נמצאים כאן.

בימים אלו, ימים של מבצע חיסונים אדיר, הצורך להתקדם קדימה ולהפוך את עולם הבריאות לדיגיטלי, באופן מקיף, ברור לכולם: כך כל פעולה תהפוך קלה יותר, הן פיזית והן תפעולית, ואולי אף תסייע לנו להתמודד טוב יותר עם האיומים הממשמשים ובאים. אין כל ספק: בריאות דיגיטלית היא העתיד של עולם הרפואה.

תפריט נגישות

תפריט ניווטלדלג לתוכן הראשיחלק תחתוןיצירת קשרמפת אתרהצהרת נגישות