30% מהגברים סובלים מבעיות זקפה, ובשל המבוכה הרבה רובם לא יודעים שניתן לטפל בזה בקלות ולחזור ליהנות מחיי מין מספקים. בעשור השני של המאה ה-21 אין טעם לשמור דברים כאלה בסוד, שכן עומדות בפניכם מבחר דרכים לטיפול בבעיה, אחת מהן אפילו בעזרת ג’ל למריחה חיצונית
אימפוטנציה היא תופעה פיזיולוגית כמו כל תופעה אחרת, מכאב ראש ועד פריחה על הגוף, וכמו לכל תופעה אחרת – גם אודותיה ניתן להתייעץ עם הרופא.
כ-30% גברים בכל הגילאים סובלים מדי פעם או באופן קבוע מאימפוטנציה. היא צצה ברגעים אינטימיים ועלולה להיות מלווה בחששות או שאלות, אבל ברוב המקרים ביקור קצר אצל הרופא יכול לסייע לכם להתמודד עימה. למזלכם, כבר לא צריך נוצה של ינשוף, וציפורן של עטלף כדי לטפל באימפוטנציה. אנחנו במאה ה-21, והיום אפשר לקבל מהרופא מרשם ל ג’ל טסטוסטרון לטיפול באימפוטנציה שיחזיר לכם את הליבידו.
“זאת הפעם ראשונה שזה קורה לי”
אם ביותר מ-80% מהמקרים אין לכם בעיה להגיע לזקפה, אז ככל הנראה אינכם זקוקים לטיפול מיוחד. אם מדובר בפחות מכך, כדאי לכם להיבדק. לפי מחקרים בארה”ב עולה כי ב-5% מהגברים מעל גיל 40 ו-25-15% מבני ה-65 סובלים מאימפוטנציה קבועה לאורך זמן, אך אחוזים גבוהים הרבה יותר סובלים מאימפוטנציה זמנית שמוגדרת כחוסר יכולת להגיע או לשמור על זקפת איבר המין הזכרי המונע מגע מיני מספק.
זה יכול לקרות ממגוון סיבות פיזיולוגיות או פסיכולוגיות:
מחלות לב וכלי דם, סוכרת, הסרת הערמונית או שימוש בתרופות מסוימות (כמו תרופות נגד התקרחות או נגד דיכאון) עשויים לפגוע ביצור הטסטוסטרון בגוף ולגרום להפרעות שונות בתפקוד המיני, בהן אימפוטנציה. כמו כן, ייצור הטסטוסטרון בגוף מושפע גם משתיית אלכוהול באופן מופרז, עישון, מתח נפשי וחוסר פעילות גופנית. התסמינים לירידה ברמת הטסטוסטרון הם: חולשה, עייפות, אדישות, פגיעה בזיכרון, נטייה להשמנה, ירידה בחשק המיני והפרעות בזקפה.
איך מטפלים בחוסר זיקפה?
קיימים מגוון טיפולים לאימפוטנציה:
- הכי פשוט, הכי בטוח: מריחה חיצונית של ג’ל טסטוסטרון (אנדרוג’ל למשל) מחזירה את רמת הטסטוסטרון בגוף לרמה תקינה, משפרת את הליבידו ומסייעת בפיתרון בעיות בתפקוד המיני כמו, אימפוטנציה, אין אונות והפרעות שונות בזקפה. הג’ל ניתן לרכישה במרשם רופא בבתי המרקחת, רשתות הפארם ובכל קופות החולים.
- טיפול תרופתי רגעי: תרופות לטיפול בהפרעות זקפה רגעיות, כמו ויאגרה, סיאליס ודומותיהן, ניתנות לנטילה כשעה לפני המפגש המיני. חשוב להתייעץ עם הרופא לפני נטילתן, שכן הן אינן מומלצות לסובלים ממחלות לב. כמו כן, אם רמות הטסטוסטרון נמוכות מאוד, קיים סיכוי שתרופות אלו לא ישפיעו.
- ניתוחים ותותבים: קיימים טיפולים שונים הכוללים הזרקה של תרופה לפין, השתלת תותב גמיש לאורך הפין וניתוחים נוספים. חשוב להתייעץ עם הרופא לפני ההחלטה על ביצוע ניתוח, שכן טיפולים מסוימים עשויים לגרום לזקפה ספונטנית ללא גירוי מיני.