אישה מופתעת

בעיית גזים בבטן

אצל נשים וגברים
מאת: מטעם כצט
תאריך פרסום: 17 ביוני 2018
תאריך עדכון: 10 ביולי 2024

כל הנשים סובלות מבעיות של נפיחויות וגזים בבטן. כ- 50% מהן סובלות מבעייה זו באופן יומיומי ועד אחת לשבוע. 18% סובלות מבעיות גזים בתדירות של פחות מפעם בשבוע ועד אחת לשבועיים. 30% הנותרות סובלות מבעייה זו בתדירות נמוכה של פחות מפעם בחודש.

נפיחויות וגזים הם חלק בלתי נפרד מפעילותה של מערכת העיכול. כולנו, גברים כנשים סובלים מתופעות כאבי בטן , מנפיחות בבטן ומהצטברות של גזים במערכת העיכול.
לרפואה המודרנית והטבעית מענים טובים לבעיות הגזים ותסמונת המעי הרגיש. לכן כדאי להתחיל ולדבר על זה. להתייעץ עם מכרים ומטפלים בדבר השימוש הנכון בתרופות סבתא, ושימוש בצמחי מרפא. ללמוד על מזונות ומתכונים שמקלים על תהליכי העיכול ובמקרים של בעיות כרוניות להתייעץ עם רופאים. לחלקן של הבעיות יש גם פתרונות כירורגיים חדשניים ומתקדמים מאוד (באמצעות טכניקות של פולשנות מזערית).

חברת כצט ביצעה לאחרונה סקר טלפוני בקרב מדגם מייצג של 432 נשים עד לגיל 60, וביקשה ללמוד באמצעותו את דפוסי ההתנהגות והתמודדות שלהן עם נפיחות וגזים.

ממצאי הסקר העלו את הדברים הבאים

  • כ- 60% מהנשאלות סיפרו שהן מקפידות להשתחרר במקום צדדי והרחק מאנשים
  • כ- 20% מהן מתאפקות גם במחיר של כאבים עזים
  • 20% הנותרות מתנהגות באופן טבעי עם התופעה ומשתחררות במקום בו הן נמצאות, או “כמו גברים”
  • נשים צעירות ועד לגיל 30 חשות בנוח יותר עם התופעה
  • נשים מסורתיות מעדיפות להתאפק
  • 55% מהנשים מעידות שבני זוגן חופשיים יותר ומשחררים גזים בנוכחותן
  • לעומת זאת רק 37% מהנשים מרגישות בנוח לשחרר גזים בקרב בני זוגם
  • מגמת החופשיות ההדדית גדלה ככל שרמת הדתיות יורדת
  • 55% מהנשים חושבות שבעיית הגזים אצל גברים חמורה יותר (למרות שבפועל התופעה הפוכה)
  • 90% מהנשים אינן משתמשות בתכשירים להקלה של בעיות גזים
  • נשים מעדיפות “תרופות סבתא”
  • מרביתן של הנשים אינן סובלות מבעיות גזים בעת קיום יחסי מין

מקבץ הממצאים אינו מפתיע ומוכיח כי לנשים קשה יותר להתנהג בחופשיות, היות ושחרור גזים בפרהסיה מתורגם ל”התנהגות גסה וגברית”.
הדרך להתמודדות נכונה מתחיל בהכרה כי גזים הם תוצר לוואי טבעי של מערכת העיכול. הם נוצרים בשל אי סבילות למזונות מסויימים או מחזור באנזימי עיכול. כל אדם מייצר ופולט גזים. התופעה הופכת לבעייה כאשר כמות הגזים חריגה, כשתדירות התופעה גבוהה ורמת הכאבים חזקה. במקרים כאלה חשוב להיבדק, לשלול בעיות במערכת העיכול ולטפל בתופעה באמצעות תזונה נכונה והימנעות ממזונות בעיתייים, להשתמש בתכשירים טבעיים או בתרופות חדשניות.

 

מה גורם לגזים?

כדאי לזכור שלתופעת הגזים סיבות רבות, ולהרגלי החיים והתזונה של תושבי העולם המערבי השפעה ניכרת, המחמירה את היקף התופעה. לכן מומלץ להימנע מעישון, משתייה של משקאות מוגזים, נטילת יתר של תרופות ותוספי מזון, ואכילת יתר של מזונות מעובדים. גורמים המגבירים את הסבירות לחלות במחלות מעיים, לתפקוד חסר של מערכת העיכול ולבעיות ספיגה במעי הדק.

תופעת נפיחויות וגזים טבעית אך “מתקפת גזים” מיותרת, מסוכנת ומכאיבה. יש לדבר על התופעה ובעיקר למנוע אותה. מומלץ להרבות באכילת פירות, ירקות ודגנים מלאים ועתירי סיבים. להקשיב לגוף וללמד מהם המזונות שלא עושים לנו טוב. לצמצם את צריכת המאכלים עתירי השומנים, לאכול לאט ולצמצם את בליעת האוויר (המתרחשת בשל לעיסה מרובה של מסטיקים, מציצת סוכריות קשות ושתיית משקאות קלים ומוגזים). ליטול באופן מושכל תרופות ותוספי תזונה ולטפל בבעיות החיך והשיניים. לפי הצורך להשתמש בתכשירים ובתרופות להקלה של בעיות גזים.
אורח חיים בריא, המשלב בין פעילות ספורטיבית ומרגיעה לבין אכילה נכונה מבטיח למרבית הנשים והגברים איכות חיים טובה יותר וחופש מבעיות גזים בפרט.


טיפול בגזים

תכשירים מבוסיס על סימתיקון (Simethicone)- חומר פעיל המקטין את מתח הפנים של בועות הגז, מקל על התפזרותן ומביא לשחרור גזים. ללא פעילות ביוכימית, אינו מתפרק בגוף ולא נספג בדם. היחיד לטיפול בגזים ללא תופעות לוואי: אינו מרדים, אינו גורם לעצירות וללא תגובות ביו תרופתיות.

 

מומלץ לקורא גם על אבחון וטיפול בצרבת

http://www.webmd.com/diet/10-flat-belly-tips

 

מאת: מטעם כצט

תפריט נגישות

תפריט ניווטלדלג לתוכן הראשיחלק תחתוןיצירת קשרמפת אתרהצהרת נגישות