קשקשים כמה עובדות שכדאי להכיר

25 ביוני 2015

50% מבני האדם כיום סובלים ממנה, ולא ניתן להעלימה לחלוטין. עם זאת, אפשר בהחלט לטפל בתופעה ולצמצם משמעותית את היקפה ומידת הופעתה בעזרת טיפול מתאים.

קשקשים הם בסך הכול תאי עור מתים

התאים המתים נוצרים במסגרת תהליך התחדשות טבעי שמתרחש בעור הגוף ללא הפסקה. לרוב, תאים אלו קטנים כל כך עד שלא נבחין בהם כלל.

הקשקשים לא מהווים בעיה בריאותית בפני עצמם

מדובר בתופעה בעלת השלכות אסתטיות בלבד: ייצור מוגבר של תאי עור מתים מהקרקפת מביא להיווצרות ‘הפתיתים הלבנים’ אשר נושרים על הבגדים – ופשוט נראים לא טוב.

עם זאת, קשקשים המלווים בבעיות עור נוספות עשויים להעיד על בעיה בריאותית סובלים גם מאקנה ומעור סדוק, יבש ואדמומי במקומות אחרים בגוף? כדאי לבדוק זאת.

 

קשקשת היא עניין כרוני

50% מבני האדם כיום סובלים ממנה, ולא ניתן להעלימה לחלוטין. עם זאת, אפשר בהחלט לטפל בתופעה ולצמצם משמעותית את היקפה ומידת הופעתה בעזרת טיפול מתאים.

הקשקשים לא נובעים בהכרח מעור קרקפת יבש

לא פעם נהגו רבים לקשר בין קרקפת יבשה לקשקשת, אך כיום ידוע כי דווקא קרקפת שומנית עשויה לגרום לקשקשים. כך או כך, התופעה נובעת בין היתר ממצב עור הקרקפת.

קשקשים לא גורמים לנשירת שיער

בעבר רווחה התפיסה לפיה קשקשים עשויים לגרוםנ לנשירת שיער, ולכן הניחו כי לתופעה ישנן גם השלכות בריאותיות. היום ברור מעל לכל ספק כי אין קשר בין שני הדברים.

 

מתח יכול לגרום לקשקשים. גם תזונה גרועה

שני הגורמים הללו משפיעים על בריאות עור הקרקפת ולכן עשויים לעודד ייצור מוגבר של תאי עור מתים.

גם על פי הרפואה הסינית, מקור הקשקשים הוא בראש ובראשונה תזונה בעייתית
רוצים להעלים את הקשקשים? על פי עקרונות הרפואה הסינית, עליכם לבדוק מעל לכול את התפריט היומי ולהימנע מצריכת סוכרים, ג’אנק פוד ומוצרי חלב בכמות גדולה.

 

גברים? תתכוננו ליותר קשקשים

הטסטוסטרון, ההורמון הגברי הידוע, קשור בשכיחות גבוהה של קשקשת. לא מפתיע לגלות, אם כן, שתופעה זו נפוצה יותר בקרב גברים ושכיחה יחסית בקרב נשים מעל גיל 50.

 

עד היום לא התגלה הגורם המרכזי קשקשים

עם זאת, הרופאים מצביעים על שלושה גורמים מרכזיים שמשפיעים על כך ישירות: גנטיקה, הפרשות מוגברות של בלוטות חלב והימצאות פטריית המלסזיה על העור.

 

טיפול בפטריית המלסזיה לבדה מסייע מאוד במיגור הקשקשים

  • אף שמדובר רק בגורם אחד מתוך שלושה, טיפול ישיר בפטרייה יפחית משמעותית את הופעת הקשקשים.
  • הדרך להיפטר מהמלסזיה: שימוש בחומרים אנטי-פטרייתיים לכן תמצאו את החומרים הללו בכל שמפו נגד קשקשים.
  • רוב מוצרי השמפו נגד קשקשים מכילים חומר שנקרא Zinc Pyrithione זהו אחד החומרים הנפוצים והיעילים ביותר לטיפול בפטריית המלסזיה.
  • שילוב בין Zinc Pyrithione ל-Climbazole יספק טיפול יעיל עוד יותר בקשקשת כך הוכח מדעית. לשילוב בין השניים יתרון נוסף: הוא מייבש פחות את השיער – תופעה נפוצה בעת השימוש בתכשירים המכילים Zinc Pyrithione בלבד.

 

מחפשים תכשירים המציעים את השילוב בין השניים? במילה אחת: לקטופיל!

קטופיל היא סדרת תכשירים לטיפול בקשקשים הכוללת גם שמפו וגם מרכך. תכשירי הסדרה מכילים שילוב ייחודי של שני מרכיבים פעילים נגד פטריית המלסזיה ומציעים גם ניחוח נפלא, לשימוש נעים ונוח.


רוצים שהשמפו באמת יעזור? הקפידו על חפיפה יומיומית

שימוש חד פעמי בשמפו נגד קשקשים או חפיפה שאינה סדירה, לא יועילו משמעותית לטיפול בקשקשת. ורצוי לחפוף את השיער במים פושרים ולא רותחים בדרך זו אתם מפחיתים את הגירוי בעור הקרקפת ומסייעים להעלמת הקשקשים.

 

עוד על קשקשים והטיפול בהם

תפריט נגישות

תפריט ניווטלדלג לתוכן הראשיחלק תחתוןיצירת קשרמפת אתרהצהרת נגישות