אישה שעשתה טיפול פנים - איך מטפלים בקמטים

כל הדרכים למלחמה בקמטים

מדריך הגיהוץ
מאת: מטעם כצט
תאריך פרסום: 19 באוקטובר 2018
תאריך עדכון: 10 באפריל 2024

מעוניינים להיפטר מהקמטים וליהנות ממראה עור זוהר וחלק? יש מספר דרכים שונות להגיע למטרה. חלקן עוברות דרך מזרקים, חלקן תחת סכין המנתחים ויש גם שיטות טבעיות שמוכחות במחקרים. מה אתם מעדיפים?

השמש, הגנטיקה, העישון, הרדיקלים החופשים, כולם אשמים בגרימת קמטים, אבל הגורם העיקרי הוא דווקא זה שאין לנו שום דרך לעצור: הגיל. כל אדם שעבר את גיל 30 פוגש בכל בוקר במראה עוד סימן קטן שרק מאשש את העובדה שהוא מתבגר.
באלף השלישי מעיין הנעורים נמצא אצל מחליקי הקמטים. מכוני היופי, חברות האסתטיקה והפלסטיקאים מציעים שלל טיפולים למילוי הקמטים, בלימתם או העלמתם. הטיפולים הקיימים כיום מגוונים ואינם חפים מסיכונים, לכן יש להתייעץ עם רופא מומחה לפני בחירה בטיפול מסוים. חשוב לזכור: לא תמיד חייבים לעבור תחת האיזמל והמזרק.

 

מהן השיטות הנפוצות לטיפול בקמטים?

הזרקת בוטוקס
בוטוקס הוא רעלן המופק מבוטולוניום, ובהזרקתו לשרירי פנים, כמו: השרירים שבין הגבות. הוא משתק את השריר, מפסיק את פעולתו ומחליק את העור. הבוטוקס מתאים להעלמת קמטים קטנים ועדינים רק בחלק העליון של הפנים. שימוש בבוטוקס באזורים אחרים בפנים יכול לפגוע בהבעות ובמימיקה של הפנים.
חסרונות השיטה: הבוטוקס אינו מחזיק מעמד זמן רב, ויש לחזור על ההזרקה אחת לשלושה עד שישה חודשים.

מילוי קמטים קבוע
ישנם חומרים שונים שמוזרקים לגוף במטרה להחליק את הקמטים באופן קבוע או לפחות לטווח ארוך מאוד, ביניהם: סיליקון וביו –אלקמיד. שניהם חומרים כימים שנקשרים לרקמות הטבעיות של הגוף ולכן נותרים קבועים ויציבים במקומם.
הסיליקון נחשב היום לפחות בטיחותי שכן הוא עשוי "לנדוד" ומרבית הרופאים נמנעים מלהשתמש בו למילוי קמטים. חומר ההזרקה הנפוץ והבטיחותי ביותר להזרקה הוא שומן עצמי שנשאב בהרדמה חלקית מגוף המטופל.
חסרונות השיטה: בהזרקת שומן עצמי קשה לאמוד את כמות השומן שתיספג ברקמות המוזרקות בסופו של דבר וקשה לשלוט בתוצאה הסופית. לרוב, הרופאים מזריקים יותר שומן עצמי מהדרוש בהנחה שחלק ממנו לא ייקלט, ולכן במשך שבועיים לאחר ההזרקה יש נפיחות באזור המילוי.
ביו-אלקמיד הינו חומר בעל רגישות גבוהה לזיהומים ולתגובות אלרגיות שעשויות להצריך טיפול באנטיביוטיקה.

מילוי קמטים זמני
ישנם חומרים שונים שניתן להזריק לתוך הקמטים כדי למלא אותם. בשונה מבוטוקס שמחליק את הקמטים בעזרת הרפיית השריר, חומרי המילוי ממלאים את החלל שנוצר בגלל הקמט ומרימים את העור. בין החומרים שמשמשים למילוי קמטים זמני: קולגן וחומצה היאלרונית, שניהם חומרים שנמצאים בעור באופן טבעי ומאגרם מדלדל עם השנים.
חסרונות השיטה: מכיוון ששני החומרים הינם טבעיים הסיכון לזיהומים ותגובות אלרגיות הינו נמוך מאוד, אך יש לחזור על ההזרקות אחת לשנה. בנוסף, אם רופא לא מיומן שם יותר מדי חומר יכולים להיווצר גושים שמצריכים הזרקה של חומרים נוספים כדי לפרקם.

פילינג (לייזר)
פילינג באמצעות לייזר מיועד לטיפול במצב שבו יש הרבה קמטים קטנים ולא עמוקים (קמטוטים) על העור ונעשה בהרגעה עמוקה. קרן הלייזר יוצרת למעשה כוויה מדרגה שנייה בעור הפנים, המעודדת את הגוף לייצר שכבת עור חדשה ומתוחה יותר. את הפילינג אפשר לבצע גם בעזרת חומרים כימים אחרים, ללא לייזר, אך הלייזר נחשב לכלי המדויק ביותר.
חסרונות השיטה: ההחלמה היא קשה ונמשכת עד שבועיים שבמהלכם יש להישאר בבית, וצפויה להישאר אדמומיות בעור במשך מספר שבועות. בנוסף, לאחר ההחלמה עשויים להופיע על העור צלקות וכתמים. חסרונו העיקרי של הפילינג הוא בכך שאי אפשר לבצע אותו על עור הצוואר, מה שיוצר פער בין עור הפנים והצוואר שלרוב מפריע מהבחינה האסתטית.

מתיחת פנים
זהו ניתוח לכל דבר ועניין שנעשה בהרדמה מקומית או מלאה בהתאם להחלטתו של הרופא. במהלך הניתוח, הרופא חותך חתכים ארוכים בקו השיער, מרים את העור ומותח אותו. בנוסף, במהלך הניתוח הרופא גם מחזק את שכבת השרירים שנמצאת מתחת לעור הפנים.
חסרונות השיטה: זמן ההחלמה הוא ארוך, ולוקח כשבועיים שבמהלכו צפויה נפיחות, שטפי דם באזור הפנים וחוסר תחושה בחלקים שונים בפנים. בנוסף, נותרות צלקות קבועות באזורי החיתוך ולא תמיד ניתן להסתירן עם השיער.

בלי מזרק ובלי איזמל
אפשר לטפל בקמטים גם בלי הזרקות יקרות וניתוחים מסובכים, ואפילו בלי קרמים יקרים. בעזרת מוצרים המכילים נגזרת של ויטמין A לשימוש חיצוני בצורת ג'ל.

לאחר מריחת הקרם על העור הרטינול הופך לחומצה רטינואית, שמחדשת תאים שנפגעו מזקנה או מהשמש ומסייעת להם לתפקד כמו תאי עור בריאים. החומצה הרטינואית גורמת לקילוף עדין של השכבה העליונה של העור, שמנקה את העור מתאים מתים ומאפשר לתאים חדשים להופיע על פני העור. בנוסף, החומצה הרטינואית מייצרת מולקולות נוספות, כמו קולגן ואלסטין, שתומכות בעור ומוסיפות לו לחות.

 

מאת: מטעם כצט

תפריט נגישות

תפריט ניווטלדלג לתוכן הראשיחלק תחתוןיצירת קשרמפת אתרהצהרת נגישות