מתבגרים זקוקים לשינה בת לפחות תשע שעות למרות זאת, מחקרים עדכניים מוכיחים שהם ישנים פחות משמונה שעות בלילה. הרגלי השינה של מתבגרים השתנו מאוד בשנים האחרונות. הם מבלים מחוץ לבית עד לשעות הלילה המאוחרות, שותים אלכוהול, צופים בטלוויזיה שעות רבות או גולשים ללא הפסק ברשתות החברתיות. כדי למנוע מהם קיבוע של מנגוני שינה בעיתיים, סבל מנדודי שינה (אינסומניה), עצבנות, מתח וחיים לא מאוזנים כדאי להכיר בחשיבות השינה בקרב בני הנוער,
מחקרים שנעשו בעת האחרונה מראים שרק כחמישית מאוכלוסיית המתבגרים ישנה את מספר השעות הרצוי ללילה. חוקרים ואנשי חינוך מייחסים את התופעה לחברת השפע ולהימצאותן של טלוויזיה ומחשב בחדרי המתבגרים. מניתוח הרגלי השינה של בני הנוער נמצא קשר ישיר בין שעות שינה מועטות לשעות צפיה מרובות בטלוויזיה ולשעות גלישה ארוכות במחשב. מראה של תלמידים רדומים במהלך השיעורים הפך לחיזיון נפוץ בבתי ספר רבים.
מדובר בצעירים מלאי אנרגיה שלא מארגנים נכון את יומם ומושכים את הלילה לתוך השעות הקטנות. הפרעות שינה הופכות להפרעות התנהגותיות והן מתבטאות באלימות בבית ספרית ומחוצה לו, בקשיים בלימודים ובירידה משמעותית של כושר הריכוז. רבים מהתלמידים מנסים להשלים שינה בסופי השבוע אך אין זה מספיק.
לשינה סדירה של מבוגרים חשיבות רבה וממנה ניתן ללמוד כי לשינת המתבגרים חשיבות כפולה ומכופלת מבחינה נפשית ופיזיולוגית. לכן ממליצים חוקרים ואנשי חינוך על הוצאת המחשב והטלוויזיה מחדרם של המתבגרים ולהחזרת “הסמכות ההורית”. הסמכות ההורית באה לידי ביטוי בכמה מישורים: בקרה ותיווך של התכניות הנצפות בטלוויזיה, בקרה על מספר שעות הגלישה והקפדה על שעות שינה אופטימליות. מחקרים מראים כי תלמידים שישנו את מספר השעות הרצוי תפקדו טוב יותר מבחינה לימודית וחברתית.
למתבגרים שסובלים מהפרעות שינה חריגות הכוללים גם מצבים של התנהגות היפראקטיבית, השתוללות, וחוסר ריכוז קיצוני מומלץ, כמובן, לפנות לאבחון. במקרה של אבחון ADHD כדאי להקפיד על שינה סדירה במיוחד. ידוע כי בעיות קשב וריכוז מחמירות בשל חוסר שינה. תשע שעות שינה נחוצות להתפתחותם הנפשית והתקינה של מתבגרים בכלל ושל הסובלים מ ADHD בפרט. הישגים חברתיים וציונים גבוהים מקורם בחיים מאוזנים ובשינה סדירה.