בחורף, אין כמו להתכרבל במיטה עם כוס שוקו חם ולא לצאת מהבית. אבל דווקא בתקופה זו בה אנחנו משתדלים להימצא רוב הזמן במקומות חמימים וסגורים חשוב לקחת ויטמין D. כך נגן על העצמות ונתחסן מפני מחלות שונות
החשיפה המועטה לאור השמש בימי החורף יכולה לגרום למחסור בוויטמין D, המכונה גם “ויטמין השמש”. לויטמין D יש שלל יתרונות ותועלות, אבל חשוב לדעת שבניגוד לוויטמינים אחרים שנספגים בגופנו באמצעות מזון, ויטמין D מיוצר בגוף בעת החשיפה לשמש. לכן, אמנם החורף בישראל מאופיין בימים רבים של שמש, אך בדרך כלל אנו לבושים בבגדים ארוכים ולכן החשיפה לשמש מועטה יחסית. לשמחתנו, ניתן להשיג את הוויטמין גם בדרכים נוספות.
בשנים האחרונות עלתה המודעות בקרב האוכלוסייה לקשר שבין חשיפה לשמש ומחלת סרטן העור. ולכן התחלנו להישמר מפני המקור העיקרי של ויטמין זה – השמש, באמצעות מריחת קרמים, ואף הימנעות מחשיפה. כתוצאה מכך, למרות היותנו ארץ שטופת שמש, כ- 30% מכלל האוכלוסייה בממוצע סובלים ממחסור בוויטמין D
באופן פארדוקסלי, הרצון שלנו להימנע מהשמש, יכול לגרום לנו דווקא לנזק, משום שמחקרים מראים כי חשיבותו של ויטמין D.
כך תבטיחו רמה תקינה של ויטמין D בגופכם
90% מכמות הוויטמין הדרושה לגופנו מגיעה באמצעות חשיפה לקרני השמש, ורק כ-10% מכמות הוויטמין D מגיעה ממוצרי מזון שונים. אך מאחר ואין לנו דרך לדעת כמה ויטמין הגוף שלנו מייצר בכל חשיפה לשמש, כמו כן, חשיפה ממשוכת לשמש יכולה להיות מסוכנת, עלינו להשלים את צריכת הוויטמין באמצעות תוסף מזון.
נטילת תוסף ויטמין D באופן יומיומי ומבוקר מוכחת כבריאה, מומלצת לכל הגילאים, ויכולה להשלים את כמות הוויטמין הרצויה בגופכם.
המכון הלאומי לרפואה באקדמיה הלאומית למדעים בארה”ב ממליץ על נטילת הוויטמין בצורה יום יומית במינונים הבאים:
- עד גיל 50: 200 יחידות בינלאומיות (IU) – טיפה אחת של תוסף ויטמין D למבוגרים.
- גילאים 51-70: 400 יחידות בינלאומיות (IU) – שתי טיפות של תוסף ויטמין D למבוגרים.
- מגיל 71 ומעלה: 600 יחידות בינלאומיות (IU) – שלוש טיפות של תוסף ויטמין D למבוגרים.