אפירמה בדיקה גנטית לאיבחון קשריות בלוטת התריס

Afirma היא בדיקה מולקולרית חדשנית לשיפור יכולת האבחנה במקרים שבהם תוצאות הבדיקה הציטולוגית של קשרית, שהתגלתה בבלוטת התריס, אינה חד-משמעית

אנליזה גנומית חדשנית ומוכחת קלינית לשיפור יכולת האבחנה הציטולוגית של קשריות בבלוטת התריס.

  • בדיקת Afirma מסייעת לרופא באבחון ובהתאמה של הטיפול לכל מטופל.
  • בדיקת Afirma תורמת לירידה בשיעור ניתוחי בלוטת התריס.

 

אפירמה

מהי בדיקת אפירמה?

אף שהרפואה מתפתחת בקצב מהיר, עדיין קשה לפעמים לקבוע אם קשרית בבלוטת התריס נגועה בסרטן או לא. בדיקת אפירמה היא אנליזה גנומית המסייעת בסיווג מחדש של קשריות בבלוטת התריס שיש קושי באבחנתן (קשריות שסווגו לקבוצת בת’סדה 3 או בת’סדה 4). הבדיקה פותחה על ידי מומחים בתחום מדע הגנום וכוללת ריצוף של RNA, טכנולוגיה המספקת מידע גנומי רחב, המזהה סמנים שונים לממאירות המסייעים לקבוע בין קשרית שפירה או חשודה כממאירה.

 

בעזרת בדיקת אפירמה אפשר לדעת יותר על הקשרית גם במצבים שבהם האבחנה הציטופתולוגית אינה חד-משמעית. בכך הבדיקה יכולה לשנות באופן דרמטי את הדרך שבה הקשרית שהתגלתה בבלוטת התריס שלך תאובחן ותטופל, ולסייע לך להימנע מניתוח מיותר.

 

איך הבדיקה יכולה לעזור?

במקרים בהם האבחנה הציטופתולוגית לא חד משמעית, לא יודעים אם הקשרית שפירה או ממאירה, ניתן לבצע את בדיקת אפירמה. בשני שליש מהמקרים שבהם האבחנה הציטופתולוגית אינה חד משמעית, הבדיקה תצביע על כך שהקשרית שפירה. במקרים אלה יוכל הרופא להמליץ, ברמה גבוהה של ביטחון, לבצע מעקב ולהמנע מניתוח.

 

יתרונות בדיקת Afirma

מוכחת מדעית :

ביצועי הבדיקה והיכולת שלה לאבחן בין ממצא שפיר לחשוד בצורה מדויקת הודגמו במחקרים רחבי היקף שנוהלו על ידי מומחים מובילים בתחום האנדוקרינולוגיה ופורסמו בעיתונות מקצועית מובילה. הבדיקה נתמכת בהנחיות קליניות עולמיות.

מסייעת לרופא באבחון ובהתאמת הטיפול ותורמת לירידה בשיעור הניתוחים:

לבדיקת אפירמה כבר 10 שנות ניסיון בעולם, בעיקר בארה”ב. במהלך השנים שבהן בדיקת אפירמה זמינה, עשרות אלפי ניתוחים מיותרים בבלוטת התריס נמנעו בזכות הבדיקה.

 

למי מתאימה הבדיקה?

הבדיקה מיועדת למי שגילו מעל 21 שנים, עם ממצא של קשריות בבלוטת התריס, שגודלן למעלה מס”מ אחד, אשר קיבלו אבחון ציטולוגי לאותן קשריות שאינו מוגדר כשפיר או ממאיר. במקרים אלה הבדיקה תסייע בסיווג מחדש של הקשרית לשפיר או חשוד.

 

איך מתבצעת בדיקת Afirma?

  • כדי לבצע את בדיקת אפירמה, הרופא יאסוף דגימת תאים מהקשרית שבבלוטת התריס באמצעות ביופסיית מחט דקה (FNA). מדובר בדקירה של הקשרית באמצעות מחט דקה ובהנחיית אולטרסאונד .
  • דגימה זו תשלח למעבדות חברת Veracyte שבארה”ב שם תבוצע אנליזה גנומית מקיפה.
  • יש אפשרות לאסוף בדיקת תאים לביצוע בדיקת אפירמה כבר בביופסיה הראשונה. במקרה כזה הרופא ישלח את הדגימה לבדיקת אפירמה רק במידה ותוצאת הציטולוגיה אינה חד-משמעית. בדרך זו כל איסוף הדגימות ייעשה בדיקור אחד בלבד .
  • הבדיקה תציין לרופא ברמת ודאות הגבוהה מ- 96% אם הדגימה שפירה או שהיא חשודה כממאירה (סיכון לממאירות כ- 50%).
  • במידה וימצאו סמנים גנומיים המעידים על סיכון גבוה לממאירות (למעלה מ-75%) הם ידווחו בדו”ח התוצאות של הבדיקה ויסייעו לרופא בהחלטה הקלינית.

 

תוצאות הבדיקה וההמלצות הינן כלי דיאגנוסטי בלבד, המיועד לסייע לרופא, ואינן מחליפות את דעתו המקצועית או החלטתו של הרופא המטפל.

הורדת עלון למטופל

אתר אפירמה http://afirma.ctsgenetics.co.il/

לפרטים נוספים ניתן להתקשר לטלפון: 1-700-700-922