התינוק בוכה אחרי ברית המילה?

יש פתרון
מאת: מטעם כצט
תאריך פרסום: 21 בספטמבר 2018
תאריך עדכון: 6 בפברואר 2025

ברית המילה היא אירוע סימבולי ומרגש, אך מדובר בניתוח כירורגי לכל דבר. כבכל הליך רפואי גם במקרה זה מומלץ להתכונן מראש לטיפול בתינוק לאחר ברית מילה, להכיר את התופעות הנפוצות ולדעת מתי כדאי לפנות לרופא

נולד לכם בן זכר? מזל טוב, אתם בוודאי עסוקים מעל הראש בתכנון אירוע הברית – בחירת הרופא או המוהל, עיצוב מקום האירוע, הזמנת האורחים, בחירת הקייטרינג – והכל קורה כל כך מהר. רק שמונה ימים עומדים לרשותכם לפני שבנכם הקטן יבוא בברית אביו, ולצד ההכנות לקראת האירוע המרגש חשוב להתכונן גם לקראת הימים שאחרי ברית המילה.

ההחלמה של אזור החיתוך לוקחת בין שבעה לעשרה ימים שבמהלכם עלולות להתעורר מגוון תופעות, כגון: הפרשות מאיבר המין, כתמי דם קטנים, חום נמוך של 38 מעלות, נפיחות ואדמומיות באזור הפצע, בכי ואי שקט כללי של התינוק. תופעות אילו אינן מדאיגות כשלעצמן וחולפות בדרך כלל תוך מספר ימים, אך טיפול נכון בפצע הברית, שיכוך כאבים והורדת חום לתינוק יסייעו לכם לעבור את תהליך ההחלמה בקלות ולשמור על תינוק רגוע ונינוח.

 

כיצד לטפל בתינוק אחרי בית מילה?

  • מנעו גירוי באזור החתך – רצוי לחתל את התינוק בחיתול כפול בימים הראשונים כדי לגרום לו לפסק את רגליו ולהימנע מחיכוך של הפצע, וכן מומלץ להימנע ממגבונים מבושמים שכן חומרי הבישום עשויים ליצור גירוי באזור הפצע.
  • הקפידו על היגיינה – יש להחליף חיתולים אחת לשלוש שעות ולנגב את הפרשותיו של התינוק כלפי מטה כדי לא לזהם את האזור הפצוע. אם אזור החתך התלכלך בצואה או בהפרשות אחרות, אפשר לשטוף אותו במים פושרים החל משלוש שעות לאחר הברית, אך בלי לשפשף את אזור החתך. מומלץ להימנע משימוש בסבון במהלך היממה הראשונה לאחר הברית.
  • המשיכו את שגרת הטיפולים כהרגלה – אם הטבור עדיין לא נשר יש להמשיך את חיטוי הטבור באלכוהול כרגיל, אך להקפיד שהאלכוהול לא יגיע לאזור פצע הברית החשוף שכן הוא עלול לגרום לצריבה.
  • בצעו מעקב אחרי החלמת החתך – בדקו שהחבישה מאפשרת הטלת שתן ועקבו אחרי דימום והפרשות אחרות מאזור החתך. מרבית המוהלים מבצעים מעקב אחרי החלמת החתך למחרת הברית. חשוב מאוד להגיע לביקורת גם אם נראה לכם ממבט ראשון שהכל בסדר. במהלך השבוע הראשון לאחר הברית עשויים להופיע כתמי דם קטנים בחיתול, מדובר בתופעה נפוצה ושגרתית ואין סיבה לדאגה. אך אם מופיע כתם דם גדול יש לגשת לחדר המיון או לפנות לרופא לבדיקה.
  • חטאו את הפצע בעזרת משחה – מוהלים ורופאים רבים ממליצים על משחות שונות ומגוונות לטיפול וחיטוי פצעי הברית. אם אתם בוחרים להשתמש בהן, רצוי לבחור במשחות אנטיספטיות שמנוניות יחסית שיימנעו הדבקות של מקום הפצע לחיתול.
  • שמרו על תינוק נינוח ורגוע – אם תינוקכם מעלה חום נמוך או סובל מכאבים ניתן להפחית את סבלו בעזרת תכשירים שמותאמים לתינוקות מגיל אפס.

מתי צריך להגיע לרופא?

ברית המילה היא לא נטולת סיבוכים לכן מומלץ שהמוהל ישאר לצדכם לפחות חצי שעה אחרי הברית כדי לוודא שהפצע תקין ושהחבישה מאפשרת הטלת שתן. אם ארבע שעות אחרי הברית תינוקכם עדיין לא מטיל שתן או מדמם מאזור הפצע יש לגשת בדחיפות לרופא המטפל או לחדר מיון. בימים שלאחר הברית יש לוודא שתינוקכם לא מפתח תסמיני זיהום כמו דימום, הפרשה מוגלתית וחום גבוה, ושהוא ערני ונינוח. אם הוא חיוור, רדום, אפאטי, מעלה חום גבוה מעל 39 מעלות או אינו מטיל שתן בצורה סדירה, יש לגשת בדחיפות לחדר מיון או לרופא המטפל.

 

מאת: מטעם כצט

תפריט נגישות

תפריט ניווטלדלג לתוכן הראשיחלק תחתוןיצירת קשרמפת אתרהצהרת נגישות