טיפול חדשני נגד כאבי שרירים

מדבקה עם תרופה לשיכוך כאבים
מאת: מטעם כצט
תאריך פרסום: 4 בנובמבר 2024

גם אתם סובלים מכאבי שרירים? בין אם מדובר בכאבים נקודתיים וקצרי טווח או מופשטים וממושכים, דעו שאתם לא היחידים. מתאמנים מתמודדים עם כאבי שרירים, חולים מתמודדים איתם, וגם מי שאת רוב זמנו מבלה בישיבה. לא נעים, אבל יש גם בשורות טובות: טיפול ייחודי שמיועד לטיפול מקומי בכאב ודלקת לא זיהומית.

 רובנו נוהגים בדרך כלל לקשר כאב בשריר עם מאמץ גבוה, עם פעילות גופנית בעצימות גבוהה, עם משהו שמחייב הפעלה רצינית ומשמעותית שלו, אבל זה לא בהכרח נכון: למעשה, כאבי שרירים יכולים להופיע בשלל סיטואציות – החל בפגיעה ישירה בשריר ממקור חיצוני ועד ישיבה ממושכת שגורמת להתקשות של השריר. הכאבים יכולים להופיע בשריר אחד או בקבוצת שרירים, אך דבר אחד ברור: בלי קשר לגורם להם, מדובר בכאבים שיכולים להיות לא נעימים בכלל.

מדבקה עם תרופה לשיכוך כאבים

“דיקלופלסט” היא תוצר של טכנולוגיה ייחודית, מדבקה המכילה תרופה משככת כאבים ועשויה מבד עדין. שילוב התכונות בפלסטר מבטיח ספיגה וחדירה אופטימלית דרך שכבות העור. הפלסטר הייחודי יעיל בשיכוך כאבי שרירים ופרקים כתוצאה ממחלות או פציעות ספורט מכל סוג.

 

היתרונות העיקריים של דיקלופלסט:

  • טכנולוגיית שחרור מושהה, למשך 12 שעות
  • החומר הפעיל עובד לשחרור אזור הכאב ללא חימום/קירור, הגורמים לתחושה לא נעימה בעור
  • נוח לשימוש, אינו מלכלך ובניחוח עדין
  • מדבקה גמישה המגיעה עם רשת אלסטית, לקיבוע באזורי המפרקים

 

מה הם בעצם כאבי שרירים?

כאבי שרירים נחשבים לכאבים שכיחים מאוד, שיכולים לקרות במקרים שונים: אחרי פעילות גופנית מאומצת, או כזו שנעשתה לאחר זמן רב ללא פעילות; טראומה לשריר (מכה ישירה כתוצאה מתאונה, למשל), דלקת שמתפתחת מסיבות שונות, עומס על השריר – שיכול להיגרם גם מפעילות גופנית אך גם מתנועה חוזרת ונשנית (למשל: לישת בצק ביד, שימוש בעכבר המחשב בצורה לא נכונה וממושכת ועוד), מחלה ויראלית וגורמים רבים אחרים.

 

כאבי השרירים מופיעים בשתי צורות, ככאב חד ומשתק של שריר תפוס או ככאב עמום, פנימי, מתפשט, כזה שיוצר “הילה של כאב” סביבו ולא תמיד אפשר להניח את האצבע ולמצוא את המקום המדויק שממנו הוא מתחיל. לעתים מתלווים לכאבי שרירים תסמינים נוספים, בהתאם לגורם לכאב. למשל, לחץ על שורש עצב בעמוד השדרה עלול לגרום לכאבי שרירים שנלווים אליהם גם נימול וחולשה.

 

במקרים רבים הכאב הוא תסמין של מחלה קיימת, כמו שפעת או מחלה וירלית ומחלות נוספות, כדוגמת פיברומיאלגיה, דלקת או זיהום. כאב יכול לנבוע גם ממתח, מיציבה או מישיבה לא נכונה שיביאו לעייפות השרירים. למשל, אנשים שנוטים לישון על הבטן, עלולים להתעורר עם כאבי צוואר.

 

חוסר בפעילות ספורטיבית עלול לגרום לאנשים שיושבים רוב היום מול מחשב לחוות שריר שמתכווץ או מתקשה. המפרקים והשרירים מאבדים מגמישותם והדבר עלול להתבטא בכאב. לעומת זאת, גם עודף פעילות עלול למתוח שריר או לגרום לעייפות קיצונית.

 

לצד כאבי השרירים עשויים להופיע לא פעם גם כאבי מפרקים – שיכולים להופיע כמעט בכל מפרק בגוף. אחת הסיבות העיקריות לכך היא שחיקה של סחוסי המפרק, ‘אוסטאוארטריטיס’ בעגה המקצועית – שחיקה שנגרמת מעומס על המפרק. שחיקה כזו מאפיינת, למשל, שחקני טניס אשר מפרק המרפק שלהם מתמודד עם עומס רב למשך זמן.

 

האם כאבי שרירים אחרי אימון הם תופעה נורמלית?

כאבי שרירים אחרי אימון הם אולי השכיחים ביותר, אך חשוב להדגיש: מדובר בתגובה גופנית נורמלית, ודאי אחרי מאמץ גופני חריג וגם כאשר מדובר באימון ראשון אחרי זמן רב. אם בעבר הסברה הייתה שכאבי שרירים נגרמים בעקבות עליית ריכוזי החומצה הלקטית (חומצת חלב) בשריר, הרי שכיום ברור שמקורם בקרעים מיקרוסקופיים של סיבי השריר ושל רקמות החיבור המקיפות אותם. זוהי תוצאה של רצף האירועים הזה: פעילות גופנית מאומצת, נזק שרירי, היווצרות דלקת ועלייה בטמפרטורת השריר המקומית.

 

אותו הרס של השריר שמתרחש במהלך האימון יפנה את מקומו לתהליכי התאוששות ובנייה מחדש של רקמות השריר שנפגעו. לרוב, בתוך יומיים הכאב יחל לפוג באופן הדרגתי.

חשוב לדעת שירידה במדרגות, ריצה במורד, הרמת משקולות וכדומה דורשות את המאמץ הגדול ביותר מהשריר, ולכן יגררו גם כאבים חזקים וממושכים יותר, בדרך כלל.

 

דרכים לטפל בכאבי שרירים:

  • לנוח ולהימנע מאימון השריר הפגוע: הכאבים יחלפו מאליהם בתוך 3 עד שבוע ימים
  • לבצע פעילות אירובית קלה: ריצה קלה, לדוגמה, מגבירה את זרימת הדם לשריר הפגוע ומסייעת לו להחלים
  • לבצע מתיחות עדינות
  • לעסות בעדינות את השרירים הכואבים
  • מניעה: יש לבצע חימום ומתיחות כמו שצריך לפני האימון הבא
  • אם הכאבים ממשיכים ובעוצמות גדלות יש לפנות לרופא

 

חכו, יש גם טיפ סודי למתאמנים

חוקרים מצאו כי במקרים רבים קפאין עשוי להפחית את הכאבים בצורה די יעילה, בעיקר אצל אנשים שצריכת הקפאין הרגילה שלהם נמוכה. המחקרים מראים כי שתייה של שתי כוסות קפה בשעות שלפני האימון או לאחריו עשויה להפחית כאבי שרירים בכ-50%. אם אתם לא נוהגים לשתות הרבה קפה ועוסקים בכושר, במקרה של כאבי שרירים שתיית קפה עשוייה מאוד לעזור לכם. באופן כללי, יש קשר, חיובי ככל הנראה בין קפאין ופעילות גופנית: לקריאה נוספת על יתרונות וחסרונות של הקפאין (גם בהקשר הספורטיבי) – http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3110695,00.html

מאת: מטעם כצט

תפריט נגישות

תפריט ניווטלדלג לתוכן הראשיחלק תחתוןיצירת קשרמפת אתרהצהרת נגישות