הקונדום נקרע? 10 עובדות על אמצעי מניעה

27 בפברואר 2019

כשאתם בוחרים אמצעי מניעה הביאו בחשבון את המאפיינים של כל אחד מאמצעי המניעה הקיימים בשוק וכן את ההתאמה של אמצעי המניעה לגופכם ולאורח החיים שלכם. אספנו עבורכם כמה עובדות שיסייעו לכם בהחלטה

  1. עובדה 1: גלולה למניעת הריון יעילה כשמשתמשים בה בצורה נכונה
    המצאת הגלולה תרמה רבות לחופש המיני של הנשים והיא נחשבת כיום לאמצעי המניעה הנפוץ בעולם המערבי. זו אולי הסיבה לכך שנשים רבות מתייחסות אל השימוש בה בקלות ראש ולא כאל שימוש בתרופה, מה שעלול להפחתה ביעילות הגלולה ובכניסה להריון לא רצוי.
    כדאי שתדעו: על מנת שהגלולה תמנע הריון יש להקפיד לקחת אותה בשעה קבועה ולא לפספס אף יום. הגלולה אינה יעילה במניעת מחלות מין.
  2. עובדה 2: הגרסה המודרנית של הקונדום הומצאה לפני 80 שנה
    עד אז ניסו להשתמש בגרסה מוקדמת יותר של אמצעי זה שהיתה עשויה ממעי של כבש (הנאה מרובה ודאי לא היתה שם).
    כדאי שתדעו : הקונדום הוא אמצעי המניעה היעיל ביותר למניעת מחלות מין. בחרו בקונדום במידה הנכונה לכם, בדקו את תאריך התפוגה של הקונדום והוציאו אותו מהאריזה ברגע הנכון.
  3. עובדה 3: המדבקה למניעת הריון אינה מתאימה לנשים מעשנות
    מדבקה למניעת הריון היא אמצעי מניעה הורמונלי חדש יחסית. את המדבקה האישה מדביקה על הגוף, ממש כמו פלסטר, והיא משחררת הורמונים לגוף (פרוגסטרון ואסטרוגן) המסייעים במניעת הריון.
    כדאי שתדעו: מינון האסטרוגן המצוי במדבקה גבוה מזה שבגלולות למניעת הריון ולכן הוא אינו מתאים לנשים מעשנות, העלולות לפתח קרישי דם בגלל כמות האסטרוגן.
  4. עובדה 4: התקן תוך רחמי מוחדר על ידי רופא בלבד
    מדובר בהתקן קטן המוחדר לרחם האישה ומשמטרתו לשבש את פעילות הרבייה. ההתקן מאט את פעילות הזרע והביצית ומפריע להשתרשות. יש התקנים המשלבים גם קוטל זרע. ההתקן יעיל במניעת היריון אך אינו יעיל במניעת הדבקות במחלות מין.
    כדאי שתדעו: לרוב נהוג לתת אמצעי זה לנשים שכבר ילדו.
  5. עובדה 5: הדיאפרגמה מתאימה בעיקר לזוגות נשואים
    הדיאפרגמה היא מעין כיפת גומי המולבשת על צוואר הרחם ומונעת את מעבר הזרע. לפני שמשתמשים בה בפעם הראשונה יש להתאים את הדיאפרגמה לגוף האישה. שימוש בדיאפרגמה דורש תכנון מוקדם ואינו ספונטני. ניתן לשלב את הדיפרגמה עם קוטל זרע.
    כדאי שתדעו: דיאפרגמה אינה מונעת ב100% את הכניסה להיריון ואינה מונעת הידבקות במחלות מין. אבל היתרון של הדיאפרגמה הוא שהשימוש בה אינו מערב פעילות הורמונלית ולכן מתאים למי שהשימוש בגלולות אינו מתאים לה.
  6. עובדה 6: הגלולה ליום המחרת יעילה במקרי חרום
    אם קיימתם יחסי מין לא מוגנים, או שהקונדום נקרע השתמשו בגלולה ליום המחרת כדי למנוע היריון לא רצוי. הגלולה ליום המחרת מכילה הורמון סינתטי הפועל על הגוף בדומה להורמון הפרוגסטרון ובכך מונע התפתחות הריון.
    כדאי שתדעו: הגלולה ליום המחרת יעילה לא רק ביום למחרת, אלא יעילה עד 72 שעות לאחר קיום יחסי מין לא מוגנים. השימוש בגלולה אינו דורש במרשם רופא.
  7. עובדה 7: קשירת חצוצרות היא הליך בלתי הפיך
    אישה שאינה מעוניינת להרות פעם נוספת יכולה לעבור הליך כירורגי שבמהלכו נחסם המעבר בין השחלות לרחם.
    כדאי שתדעו: קשירת חצוצרות מעניק הגנה מוחלטת מפני כניסה להריון, אך אינו יעיל במניעת הידבקות המחלות מין.
  8. עובדה 8: קשירת צינורות זרע היא הליך (כמעט) בלתי הפיך
    גם גברים יכולים לעבור הליך כירורגי שבמהלכו יצרבו את צינורות הזרע שלהם.
    כדאי שתדעו: יש צורך בביצוע מספר בדיקות זרע שיעידו על כך שלא נותר יותר זרע בזירמה. לאחר מכן היעילות היא 100 אחוז למניעת הריון. אמצעי זה אינו מונע הדבקות במחלות מין.
  9. עובדה 9: שיטת הימים הבטוחים אינה בטוחה כלל
    נשים המסתמכות על שיטת הימים הבטוחים נמנעות מקיום יחסי מין בזמן הביוץ ובימים הסמוכים לו. הבעיה עם שיטה זו היא שגוף האישה אינו פועל על פי נוסחאות מתמטיות מצד אחד (ביוץ יכול להופיע מוקדם יותר ממה שחשבת) ומצד שני גם האישה המחוברת במיוחד לגופה לא תמיד תזהה את מועד הביוץ המדויק.
    כדאי שתדעו: שיטת הימים הבטוחים אינה בטוחה בכל הנוגע למניעת כניסה להריון ובודאי שאינה יעילה במניעת הדבקות במחלות מין.
  10. עובדה 10: הדרך הבטוחה ביותר למניעת כניסה להריון היא לא לקיים יחסי מין
    ההגנה היחידה ב-100% מפני כניסה להיריון היא מניעה מוחלטת. אבל אם תקפידו על שימוש נכון באמצעי המניעה שבחרתם, תוכלו להקטין משמעותית את הכניסה להיריון.

תפריט נגישות

תפריט ניווטלדלג לתוכן הראשיחלק תחתוןיצירת קשרמפת אתרהצהרת נגישות