כל מה שצריך לדעת על קשקשים המידע המלא

22 בדצמבר 2016
קשקשים

כשליש עד מחצית מהאוכלוסייה מתמודדים עם קשקשים – תופעה אסתטית במהותה, אך כזו שיכולה לגרום טרדה רבה לאדם הסובל ממנה. נכון להיום לא ברור הגורם הספציפי להיווצרות קשקשים, אך גם כך ישנן כיום כמה דרכים להיפתר מהם ביעילות.

קשקשים (או קשקשת בשמם הרפואי הרשמי) מאפיינים רבים כיום. כשליש עד מחצית מהאוכלוסייה מתמודדים עם קשקשים תופעה אסתטית במהותה, אך כזו שיכולה לגרום טרדה רבה לאדם הסובל ממנה. אמנם נכון להיום לא ברור הגורם הספציפי להיווצרות קשקשים, אך גם כך ישנן כיום כמה דרכים להיפתר מהקשקשים בדרכים יעילות.

 

מה הם קשקשים וכיצד הם נוצרים?

קשקשים נראים לעיני האדם כ’פתיתים’ לבנים או צהבהבים, ממש כמו רסיסי אבק קטנים, אך בפועל מדובר בתאי עור מתים.

אך אל דאגה: לא מדובר בעניין מזיק. העור בגופנו מתחדש ללא הפסקה בקצב קבוע, מה שאומר שמדי יום ביומו אנו נפרדים לשלום מכמויות גדולות של תאי עור מתים בכל גופנו (כאלו שהוחלפו בתאים צעירים ורעננים) – וכך גם בקרקפת.

 

אם כן, מה גורם להיווצרות הקשקשים?

הקשקשים נוצרים כאשר ישנה הפרה של האיזון הטבעי בין כמות תאי העור החדשים שנוצרים לבין אלו שנושרים מהגוף, כך שעל הקרקפת מצטברת כמות גדולה מדי של תאי עור מתים.

כאשר התחלופה נעשית בצורה תקינה וכאשר האיזון נשמר, איננו יכולים לראות בעין את תאי העור מתים שנושרים, משום שמדובר בכמות קטנה יחסית. אך כאשר הכמות גדולה כל כך, נוכל לראות את תאי העור המתים גם בעין בלתי מזוינת. אלו הם הקשקשים.

הרופאה המודרנית עוד לא הצליחה לגלות מהו הגורם להפרת האיזון שבתהליך התחדשות עור הקרקפת, אך נמצא כי ישנו קשר בין התופעה לבין נוכחותה של פטריית המלסזיה, שנמצאת באופן טבעי בעור הגוף של כל אדם. באנשים שונים גורמת הפטרייה, מסיבה שאינה ברורה, להיווצרות הקשקשים ולעתים גם לגרד מטריד.

 

כעת נשאלת השאלה – האם מדובר בתופעה מסוכנת?

כאן המקום להרגיע: קשקשים אינם נחשבים מסוכנים, ולמעשה מוגדרים כבעיה אסתטית בלבד.

אך למרות זאת (ולמרות שלא נמצא קשר בין הקשקשת לבין נשירת שיער או התקרחות – תפיסה שבעבר נחשבה רווחת בציבור), אנשים רבים נלחמים בקשקשים ומחפשים כל העת דרכים להעלימם.

הסיבה לכך פשוטה מאוד: הקשקשים מהווים מטרד גדול מאוד לסובל מהם. הקשקשת נחשבת למפגע אסתטי משמעותי שאפשר לראותו בקלות, מה שעלול ליצור אי נעימות רבה, עד כדי פגיעה בביטחון העצמי ובדימוי האישי של הסובל מהתופעה.

כאן נציין כי על אף שמדובר בבעיה אסתטית בעיקרה, הופעת קשקשים יכולה להעיד על התפתחות של בעיות בריאותיות משמעותיות יותר כמו סבוריאה, פטריות עור שונות ואפילו פסוריאזיס.

 

כיצד מונעים קשקשים?

רופאי העור מודעים היטב למשמעות של התפתחות קשקשת על עור הקרקפת, שהרי רבות מהפניות שבהן הם מטפלים נוגעות לתופעה זו. החדשות הטובות הן שכיום ישנם כמה וכמה טיפולים שנלחמים בקשקשים ונחשבים יעילים ביותר, וביניהם:

לרוב, שמפו נגד קשקשים יספיק כדי לתת מענה מסוים לתופעה, אך אם זו הופכת כרונית, טיפול זה לבדו לא יהיה יעיל לאורך זמן. במקרים כאלו מומלץ לפנות לרופא עור, אשר יבדוק אתכם ויחליט מהו הטיפול המתאים ביותר עבורכם.


כיצד המוצר של כצט נלחמת בקשקשים באופן המיטבי?

ישנם אנשים אשר נלחמים בקשקשים במשך תקופות ארוכות, לעתים כמעט כל חייהם. הקשקשת יכולה להופיע כבר בגיל ההתבגרות, וללוות את הסובל ממנה לאורך רוב שנות חייו המבוגרים. במקרים כאלו, פתרונות זמניים כמו ‘תרופות סבתא’ או שמפו פשוט נגד קשקשים עשויות שלא להספיק.

לקטופיל, שמפו נגד קשקשים מבית כצט, נותן מענה גם למקרים כאלו בזכות העובדה שהוא מכיל שני חומרים פעילים המסייעים למלחמה בתופעה:

  • Zinc pyrithione – חומר פעיל שנמצא בכל שמפו נגד קשקשים
  • Climbazole – חומר פעיל אנטי-פטרייתי, אשר מגביר משמעותית את יעילותו של השמפו.

השימוש בשמפו הלקטופיל מסייע להילחם בקשקשים בצורה יעילה ולאורך זמן, ואפשר לרכוש אותו בחנויות המתאימות ללא צורך במרשם רופא.

תפריט נגישות

תפריט ניווטלדלג לתוכן הראשיחלק תחתוןיצירת קשרמפת אתרהצהרת נגישות