רעלת הריון בשלבים המתקדמים להריון עלולה לסכן את העובר ואת האם. עם השנים אספנו מידע רב על הדרכים להקטנת הסיכויים לחלות בה. קראו על המזונות שיעזרו לכם להתרחק מהרעלת
בין שלל הצעדים הנחשבים כמפחיתים את הסיכוי לרעלת, התזונה משחקת תפקיד חשוב ומרכזי מאוד. ישנם כמה וכמה מזונות שצריכתם מסייעת, כך על פי מחקרים רבים, להקטנת הסיכוי להופעת רעלת ההיריון. מדובר, אם כן, בעוד נדבך חשוב בשלל הצעדים והשינויים שאמורה לבצע כל אישה לאורך ההיריון בנושא התזונה.
מזונות עשירים בסידן- להפחתת הסיכון לרעלת הריון
ארגון הבריאות העולמי ממליץ לצרוך 1,500 עד 2,000 מ"ג של סידן ביום, החל מהשבוע ה 20 להריון, להפחתת הסיכון לרעלת הריון. ישנו מגוון מזונות שניתן לשלב בתזונה, המכילים כמות משמעותית של סידן:
- מוצרי חלב
מוצרי החלב ידועים כעשירים בסידן, ברמה של כ-100 מ"ג לכל 100 גרם. במוצרים מסוימים כמו גבינה צהובה כמות הסידן היא גבוהה יותר ויכולה להגיע ל-150 ועד 250 מ"ג לפרוסה אחת! לרשימה זו, אגב, אפשר להוסיף גם גלידות חלביות למיניהן – אם כי חשוב לזכור שהן נחשבות למזונות עתירי קלוריות. - ירקות
ירקות הם מרכיב חשוב ומרכזי בכל תזונה בריאה. ירקות שיש בהם תכולה גבוהה יותר של סידן הם: כרוב, בצל ירוק, ברוקולי, חסה, סלרי, כרובית, כרישה וגזר. בכל 100 גר' ירק (כוס של ירק טרי או חצי כוס ירק מבושל) יש כ- 50 מ"ג של סידן בממוצע. - דגים
סרדינים ושאר דגים בעלי שלד רך (כאלו שניתן לאכול בשלמותם, כולל העצמות) יספקו כ-400 מ"ג סידן לכל 100 גרם ונחשבים מקורות מעולים גם לוויטמין D ואומגה-3. אבל, חשוב גם לדעת כי צריכת דגים בהריון מוגבלת לכ-340 גרם בשבוע, על מנת להימנע מחשיפת יתר לכספית ומזהמים אחרים המצויים בדגים. - דגנים וקטניות
הדגנים והקטניות הם עוד נדבך חשוב ומזין של כל תזונה בריאה. מעבר לתכולת הסידן, הדגנים (המלאים) והקטניות יכולים לספק סיבים תזונתיים המסייעים לתהליך העיכול ויחדיו מספקים חלבון מלא. כך לדוגמא, פרוסת לחם מלא תספק לכם כ-24 גרם סידן, עדשים מבושלים יכולים לספק כ- 36 מ"ג סידן למנה (ספל), טופו או סויה יספקו כ- 100 מ"ג סידן לכל 100 גרם. - אגוזים וגרעינים
אמנם מומלץ להמעיט בקבוצת מזונות חשובה זו, עקב כמות הקלוריות האדירה שהיא מביאה עמה. אבל, טחינה משומשום מלא תספק לכם כ-250 גרם סידן ב-5 כפיות בלבד.
האם ניתן לצרוך את המנה היומית דרך האוֹכֵל בלבד?
באופן כללי, קשה מאוד להשיג את כמות הסידן הרצויה דרך האוכל בלבד. אמנם ארגון הבריאות העולמי ממליץ, כאמור, על צריכה של 1,500 מ"ג סידן ביום לפחות במטרה להפחית את הסיכון לרעלת הריון. בסקרים שמבצע משרד הבריאות מפעם לפעם עולה, כי צריכת הסידן הממוצעת לנשים בישראל היא רק כ-495 מ"ג סידן ביום בלבד.
הפתרון הפשוט והנוח ביותר לגישור על הפער הזה הוא נטילת מוצרים המכילים סידן.