כאבי שרירים

1 בינואר 2013
כאבי שרירים

כאבי שרירים הם מאותן תופעות שפוקדות למעשה כל אדם במהלך חייו.
מדובר בתופעה שאינה נדירה כלל – אך כזו שאפשר לטפל בה. למעשה, במקרים רבים חשוב להתייחס לכאבים אלו בתשומת לב רבה, שכן הם עשויים לאותת על בעיה משמעותית יותר המחייבת טיפול.

מה הם כאבי שרירים?

כאבי שרירים, הנקראים גם Muscles pain או מיאלגיה, הם מצב שבו, בפשטות, השרירים כואבים: זה יכול לקרות לנו אחרי מאמץ רב וממושך, בשל שינה לא נכונה או תנוחה לא נכונה שבה נמצא גופנו לאורך זמן, פגיעה חיצונית ישירה בשריר, מחלות שונות ואף חוסרים תזונתיים.

אם ‘נצלול’ קצת יותר לעומקה של התופעה, הרי שכאבי שרירים מקורם בחומרים המיוצרים בעצבים מסוימים בגוף (אָפֵרַנטים), ומשתחררים בהתאם לגירוי מסוים של השריר.
השחרור שלהם כאשר השריר פגוע גורם – לצד חומרים אחרים – לירידה בסף הפעילות של העצב, כלומר הוא פועל ומגיב יותר מאשר במצב שגרתי, ולכן מתעורר הכאב.

 

מה הסיבות לכאבי שרירים?

מקום הופעתם של כאבי השרירים תלוי בסיבה שבגללה נוצרו, ולכן נתחיל קודם בפירוט הסיבות השכיחות ביותר:

  • פעילות גופנית מאומצת או מאמץ גופני רב
  • יציבת גוף לא טובה
  • מחלה
  • חוסר תזונתי
  • טראומה (נזק) לשריר מגורם חיצוני
  • פגיעה עצבית
  • דלקות.

בהתאם לכך, יכולים להופיע כאבי שרירים ברגליים, בידיים, בגב, בצוואר ועוד – ולעיתים בכמה מקומות גם יחד. אפשר לומר כי כאבי שרירים אחרי אימון הם הנפוצים ביותר, אך גם כאבים בשל תנוחה לא נכונה שכיחים למדי, ומאפיינים רבים בכל רחבי העולם.

 

איך למנוע כאבי שרירים – ומתי לפנות לרופא?

ישנן דרכים רבות למניעת כאבי שרירים, או לטיפול בהם, בינהן דיקלופלסט – פלסטר לטיפול בכאבי שרירים
כך, שינוי היציבה בוודאי יסייע להפחתת הכאבים; מתיחות לפני אימון ושחרור טוב אחריו יספקו גם הם מרגוע לשרירים; טיפול במחלה אשר גורמת לכאבי השרירים, תביא בוודאי להיעלמותם עם ריפוייה; עיסוי יכול לסייע כאשר השרירים נוקשים או כאשר ישנו כאב נקודתי שאינו חולף.

כך או כך, רצוי לפנות לרופא לקבלת טיפול כאשר הכאבים מתמשכים יותר משבוע עד שבועיים, שומרים על עוצמתם ואף מחמירים. לצד זה, אם הסיבה לכאבים אינה ברורה, רצוי מאוד גם כן לפנות לקבלת טיפול.

תפריט נגישות

תפריט ניווטלדלג לתוכן הראשיחלק תחתוןיצירת קשרמפת אתרהצהרת נגישות