זוג מבוגר מחייך למצלמה

סובל מהפרעות בפרוסטטה?

יש פיתרון
מאת: מטעם כצט
תאריך פרסום: 16 בפברואר 2019
תאריך עדכון: 3 בינואר 2024

מתעורר כל לילה ורץ לשירותים? יש לך תחושת אי נוחות או כאב בזמן ההשתנה? יכול להיות שאתה סובל מערמונית מוגדלת. אבל אין צורך להילחץ, בעזרת הטיפול המתאים הבעיה תיפטר ואתה תוכל לחזור לישון בשקט.

גברים רבים מעל גיל 50 סובלים מבעיות במתן שתן כתוצאה מערמונית מוגדלת. מדובר בבעיה נפוצה מאוד, אך לעיתים קשה מאוד לאבחן אותה מאחר והסימפטומים המעידים על בעיות במערכת השתן יכולים להיות רבים ומגוונים.

 

מהם התסמינים של גידול בבלוטת הערמונית?

בלוטת הערמונית (הפרוסטטה) היא חלק ממערכת המין הזכרית. הערמונית מקיפה את צינור השתן, דרכו עוברים השתן ונוזל הזרע היוצאים מהגוף. עם הגיל, מתרחשים שינויים הורמונאליים בקרב גברים – בסביבות גיל 40 חלה ירידה ברמת ההורמון הגברי הטסטוסטרון והורמונים אחרים, מה שגורם להגדלה של בלוטת הערמונית. הערמונית המוגדלת לוחצת וחוסמת חלקית את צוואר שלפוחית השתן, מה שיכול לגרום בסופו של דבר ללחץ על השופכה ולהפרעות בתפקוד מערכת השתן:

  • עלייה בתדירות מתן שתן, בעיקר בשעות הלילה מאחר ולא מתאפשרת התרוקנות מוחלטת של השלפוחית
  • זרימת שתן חלשה
  • כמות מופחתת של שתן
  • במקרים מסוימים יתכן גם כאב בעת מתן שתן
  • בעיות בזקפה

כתוצאה מההפרעות בתפקוד מערכת השתן יכולות להיווצר גם דלקות בדרכי השתן ונזק בכליות.
מלבד השינויים ההורמונאליים, ישנן סיבות נוספות העלולות לגרום להפרעות במתן שתן: סיבה אחת היא הגדלת מתח השרירים (טונוס השרירים) בצוואר שלפוחית השתן ובבלוטת הערמונית. הטונוס הגדול יותר בצוואר שלפוחית השתן ובערמונית מוסיף גם הוא להפרעה בהתרוקנות שתן סדירה של שלפוחית השתן. סיבה נוספת היא הצטברות גבוהה של כולסטרול ששקעה בבלוטות הערמונית, התורמת להגדלת הערמונית, ללחץ על שלפוחית השתן ולמניעת התרוקנות השלפוחית.

 

אל דאגה, יש תרופה

ברוב המקרים של ערמונית מוגדלת, מדובר בהגדלה שפירה (BPH), הניתנת לטיפול באמצעות תרופות. אך על מנת שאכן ניתן יהיה לרפא את הבעיה, חשוב לגשת לאורולוג ולאבחן את הבעיה בהקדם. במקרים קיצוניים בהם לא ניתן להיעזר בטיפול תרופתי יתכן ויהיה צורך בניתוח כירורגי.


פרולריס

  • פרולריס הינה בדיקה מולקולרית המגלה את הביולוגיה של סרטן הערמונית – עוזרת לאבחן ולחזות את מידת אגרסיביות גידול סרטן הערמונית
  • פרולריס היא בדיקה גנומית המודדת פעילות גנים המעורבים בהתפתחותו של הגידול.
  • פרולריס מספקת הערכת סיכון אישית ומורחבת הכוללת: הישנות המחלה, התפתחות גרורות וכן הסיכוי לתמותה מסרטן הערמונית ב- 10 שנים הקרובות.
  • פרולריס מותאמת לרקמה מביופסיה או רקמה מערמונית שהוסרה.
  • השילוב של תוצאת בדיקת פרולריס יחד עם המדדים הקליניים והפתולוגיים של הגידול (PSA ומדד גליסון) מסייעים לרופא לחזות את מידת האגרסיביות של סרטן הערמונית ולהתאים טיפול.
מאת: מטעם כצט

תפריט נגישות

תפריט ניווטלדלג לתוכן הראשיחלק תחתוןיצירת קשרמפת אתרהצהרת נגישות