סידור פסח

נוטלים תרופות?

כך תדעו אם הן כשרות לפסח
מאת: מטעם כצט
תאריך פרסום: 13 באפריל 2011
תאריך עדכון: 28 במרץ 2024

האם מי שנוטל תרופות בקביעות צריך לבדוק אם הן בגדר חמץ? אילו תרופות כשרות לפסח? מה עושים אם התרופה חיונית ואין לה תחליף כשר? רגע לפני שמסבים לארוחת החג – כמה דברים שכדאי לדעת על תרופות בפסח

ההכנות לחג הפסח בעיצומן: הבית כבר נקי, החמץ הובער והקניות לארוחת החג כמעט הסתיימו. לפני שמתחילים לקרוא בהגדה ולרוץ מארוחה לארוחה, כדאי לעיין ברשימת התרופות הכשרות לחג וללמוד על הקשר בין תרופות לחמץ – על כל צרה שלא תבוא.

 

תרופות בפסח – למה כדאי לשים לב?

תרופות שונות מכילות חומרים שהם בגדר חמץ, כמו גלוקוז, אלכוהול המופק מחיטה, סורביטול וחומרי טעם שיש בהם חשש לחמץ. לרוב תרופה אינה כשרה לפסח כשהחומר המגבש אותה עשוי עמילן חמץ או הציפוי החיצוני שלה עשוי סיבים המופקים מעמילן.

  • סירופ לילדים עשוי להיות להכיל עמילן סוכרי להמתקת הטעם שאינו כשר
  • ויטמינים המופקים מדגנים אינם כשרים
  • כמוסות וכדורים שנוטלים בבליעה לרוב מותרים לשימוש בפסח
  • תרופות וסירופ שיש בהם חומרי טעם – מוטב לבדוק עם היצרן האם הם כשרים
  • תרופות שנועדו לייצב לחץ דם, סוכרת וכולסטרול, בדרך כלל כשרות

עם זאת מי שנוטל תרופה בקביעות וחושש שיש בה מרכיב חמץ – יכול להתייעץ עם הרופא המטפל שלו על תרופה חלופית. בכל מקרה – אין להפסיק שימוש בתרופה בלי להיוועץ ברופא המטפל.
לקראת החג מתפרסמים מדריכי כשרות וחלק נרחב מהם מוקדש לשימוש בתרופות. רוב המדריכים דומים ונסמכים על אותה רשימת תרופות שכשרות מרכיביהן נבדקו על ידי רבנים. תרופות כשרות לפסח אינן מכילות מרכיבים שיש בהם חשש לחמץ, כמו עמילן תפוחי אדמה ועמילן תירס, במקום עמילן חיטה. על מנת לדעת בוודאות אם התרופה כשרה, עליכם לפנות לבתי המרקחת של קופת החולים שבה אתם חברים, ולקבל את רשימת התרופות שנבדקו ונמצאו מותרות לשימוש בפסח.

תרופות כשרות לפסח

מאת: מטעם כצט

תפריט נגישות

תפריט ניווטלדלג לתוכן הראשיחלק תחתוןיצירת קשרמפת אתרהצהרת נגישות