צרבות בחג החנוכה

שווה לדעת
מאת: מטעם כצט
תאריך פרסום: 13 בדצמבר 2019
תאריך עדכון: 28 במרץ 2024

שמתם לב שכבר חנוכה? זה אומר נרות דולקים, סביבונים, שירים וכמובן לביבות, סופגניות וצרבות. אל דאגה… אתם לא לבד! 42% מהציבור סובל מצרבת לפחות פעמיים בשנה!

נושא הצרבת מקבל חשיבות יתרה בימי חג החנוכה. צרבת היא סימפטום שכיח המוגדר כתחושת צריבה המתחילה בבטן העליונה ומתפשטת אל מאחורי עצם החזה כלפי הצוואר. צרבת נובעת מחזרת תוכן קיבה חומצי מן הקיבה אל הוושט, מצב הנקרא: ריפלוקס ונגרם בדרך כלל עקב תפקוד לקוי של הסוגר הוושטי התחתון. אומנם זה לא מסוכן, אך זה יכול להיות מאוד לא נעים, במיוחד בחג טעים כמו חנוכה.

אפרת ארמן, דיאטנית קלינית בחברת כצט מייעצת כיצד לעבור את חנוכה בשלום:

  • בחג החנוכה ישנה מסורת לאכול סופגניות ולביבות מטוגנות בשמן לזכר נס פח השמן. אז מסורת לא שוברים, אבל כדאי לעדכן- עדיף לבחור במתכונים דלי שומן להכנת סופגניות ולביבות ע”י אפייה ולא בטיגון.
  • הארוחה האחרונה ביום היא קריטית, ולכן כדאי לסיים את אכילת הסופגניות לפחות שעתיים לפני השינה.
  • עדיף לשתות את רוב הנוזלים בין הארוחות, ולא עם האוכל, כך נפח הארוחה לא גדל ואין לחץ על עצם החזה.
  • ככלל, מומלץ להימנע מאכילת שוקולד, מנטה, מזון חריף, חומץ, בצל, שום, קפה, מוצרים שמכילים עגבניות ורטבים עשירים בשומן.
  • ואם עדיין צורב- לא צריך לסבול! לוקחים כדור נגד הצרבת.
מאת: מטעם כצט

תפריט נגישות

תפריט ניווטלדלג לתוכן הראשיחלק תחתוןיצירת קשרמפת אתרהצהרת נגישות