אימפוטנציה זה לא נעים - גבר ואישה

אימפוטנציה? לא נעים – לא נורא

מאת: מטעם כצט
תאריך פרסום: 6 בנובמבר 2018
תאריך עדכון: 16 ביולי 2023

בואו נשים דברים על השולחן: אימפוטנציה זה לא דבר נעים. התופעה המרגיזה הזו משפיעה על מצב הרוח, על הביטחון העצמי, על איכות החיים, על חיי המין ולרוב יוצרת מבוכה אצל הסובלים ממנה. אבל יש לנו עוד כמה דברים לשים על השולחן: אתם ממש לא הראשונים שזה קורה להם ויש איך לטפל

אימפוטנציה היא תופעה חמקמקה. לא תמיד ברור אם היא נגרמת מסיבה נפשית או פיזית, או אולי משילוב של שתיהן. היא יוצרת קשיים רבים בחיי הסובל ממנה: קושי בקיום יחסי מין, פגיעה באיכות החיים ובביטחון העצמי. אבל אחת ההשלכות המשמעותיות של אימפוטנציה היא דווקא תחושת המבוכה והבדידות שהיא יוצרת.

 

אין אונות? אתם ממש לא לבד

לא נעים לדבר על אימפוטנציה, לא עם בת או בן הזוג ואפילו לא עם החברים הקרובים. מה לעשות, בעיות זיקפה הן לא בדיוק שיחת מסדרון, אז הנטייה של רבים היא לשמור את הבעיה בבטן, להתעלם, לקוות שהיא תסתלק לבד. זה מצליח לעיתים רחוקות ובלי טיפול מתאים הזמן לבדו לא תמיד משפר את המצב. לפעמים להיפך.

כמה מדויקת תחושת הבדידות? בכלל לא. 99% מהגברים יחוו אין אונות בסיטואציה מינית לפחות פעם אחת בחייהם. לשם המחשת הסטטיסטיקה, הרימו ראש מהמסך והסתכלו סביבכם, כל הגברים שאתם רואים יחוו זאת. ולא, זו אינה תופעה בלעדית לבני גיל הזהב או לגברים מעל גיל 40. זה קורה גם לבני 20 ו-30 והסיבות ברובן נפשיות, לחץ או חרדה. עם זאת, הנתונים מראים כי מרבית המקרים מופיעים בגברים מעל גיל 50, והסיבות לרוב פיזיולוגיות.

 

מתגברים על המבוכה ומטפלים באימפוטנציה

כאמור, מגוון סיבות פיזיולוגיות עלולות לגרום לאימפוטנציה (בעיות בכליות או בבלוטת התריס, עישון כבד, פציעה, ערמונית מוגדלת ועוד). ב-30% מהמקרים מקור הבעיה הוא פיזי אך גם לגורמים נפשיים עלול להיות חלק לא מבוטל בתופעה: חרדת ביצוע, לחץ בעבודה או בלימודים. סיבות אלה עלולות לגרום לחוסר יכולת להגיע לזיקפה או לשמירה עליה. לעיתים זו עשויה להיות תופעה חד פעמית. אך המבוכה והלחץ עלולים לייצר תופעת "כדור שלג" ולגרום לתופעה להופיע שוב. במקרים קיצוניים גברים נמנעים מקיום יחסי מין לחלוטין כדי לא להתמודד עם עם תחושת המבוכה.

אין זה קל להתגבר על המבוכה, ויש נחמה מסוימת בידיעה שאתם לא לבד ובכך שזו תופעה שניתן לטפל בה, ובדיסקרטיות גבוהה. היום אפשר לקבל מהרופא מרשם לג'ל טסטוסטרון לטיפול באימפוטנציה, שיחזיר לכם את החשק, את היכולת ואת הביטחון. אנדרוג'ל הוכח כיעיל בשילוב עם תרופות לאין אונות ונמצא במחקרים כי הוא משפר את הזיקפה, את החשק המיני, את מצב הרוח ואת שביעות הרצון של הגברים המשתמשים בו. השימוש בג'ל פשוט ונוח – רק למרוח אותו כל בוקר על הכתפיים, על הזרועות או על הבטן.

ישנן דרכים נוספות להתמודד עם המבוכה – טיפול פסיכולוגי, פרטני, טיפול התנהגותי, היפנוזה, טיפול זוגי או קבוצתי הוכחו כיעילים במקרים מסוימים. ישנן גם טכניקות ותרגילים לטיפול בבעיה אותן ניתן ללמוד במרפאות המתמחות בבעיות בתפקוד המיני ומבטיחות דיסקרטיות מלאה, ושמירה על הפרטיות.


ביטחו ברופא שלכם, וגם בבת או בן הזוג

בשורה התחתונה, זכרו ששני הגורמים הכי חשובים במקרים אלה (מלבדכם, כמובן) הם הרופא שלכם, ובן או בת הזוג.
אלה האחרונים שם בשבילכם, אוהבים אתכם ויתמכו בכם. שתפו אותם במחשבות, בפחדים ובמבוכות, זה מקל על החששות. והרופא? אתם לא הראשונים שלו, הוא כבר טיפל באלפי מקרים כמוכם. האמינו לנו.

 

לוגו חברה כצט
מאת: מטעם כצט

תפריט נגישות

תפריט ניווטלדלג לתוכן הראשיחלק תחתוןיצירת קשרמפת אתרהצהרת נגישות