כך מטפלים באימפוטנציה זמנית

9 במאי 2018
גבר ואישה במיטה

מאחורי המשפט “זאת הפעם הראשונה שזה קורה לי” מסתתרת אחת מהתופעות הנפוצות ביותר בקרב גברים בגילאים שונים, שנקראת אימפוטנציה או אין אונות זמנית. אין שום סיבה להילחץ שכן לרוב היא תחלוף מאליה, אבל כדאי להכיר את הגורמים לה ואת הדרכים להתמודדות עימה

המילה אימפוטנציה עשויה להיות גדולה ומפחידה, אך לא תמיד מדובר על מצב קבוע. אימפוטנציה זמנית הינה תופעה שכיחה שמופיעה אצל גברים רבים מסיבות שונות. חשוב לדעת: אין די במצב פיזיולוגי תקין כדי להגיע לזקפה, להיבט הפסיכולוגי חשיבות שוות ערך. לפעמים הסחת דעת קלה, שיחה פתוחה עם בת הזוג או פסק זמן מרגיע יכולים לפתור את הבעיה. במקרים אחרים, ניתן לשקול טיפולים בג’ל חיצוני שמסייע לטיפול בהפרעות בתפקוד המיני.

אין אונות מוגדרת כתפקוד מיני לקוי המאופיין בחוסר יכולת להגיע או לשמור על זקפה מלאה לשם קיום יחסי מין מספקים, ונחלקת לשתי רמות עיקריות:

אין אונות ראשונית: מתאפיינת בחוסר תפקוד מוחלט של איבר המין, נגרמת על פי רוב מסיבות רפואיות ומצריכה בירור רפואי
אין אונות משנית: מתאפיינת בחוסר תפקוד זמני ובקושי נקודתי להגיע לזקפה. נגרמת, לרוב, מסיבות פסיכולוגיות ואיננה מצריכה התערבות רפואית דרסטית, אם בכלל
אין אונות ראשונית או משנית?
כדי לשלול גורמים פיזיולוגיים ממליצים המומחים, בפשטות, לאונן. אם תצליח להשיג זקפה ביחידות, אז ניתן להניח כי מדובר באימפוטנציה משנית. כדי לנסות ולאתר את הסיבה מומלץ לאתר רגשות חזקים: האם אתה נרגש, דרוך, שחוק, עייף? כל אלו יכולים בהחלט להשפיע לרעה על התפקוד בין הסדינים.

מה לעשות? ראשית, נסה שלא להקדיש לעניין מחשבה רבה מדי. ייתכן בהחלט שמדובר באירוע נקודתי או בתקופה קשה לכל היותר. עיסוק מוגבר בתופעה יכול לגרום להקצנה, ולהסב, שלא בצדק חרדה, חששות ומשבר.

מעבר לכך, הפרעות בתפקוד המיני, וביניהן אימפוטנציה, נגרמות לא פעם עקב פגיעה בייצור הטסטוסטרון בגוף, כתוצאה משלל סיבות, ביניהן גיל, מצב הורמונלי, מתח נפשי, שימוש בתרופות מסוימות, שתייה מופרזת של אלכוהול, עישון ועוד. אם אתה סובל מחולשה ועייפות, אם השמנת לאחרונה ואם אתה חווה ירידה בחשק המיני והפרעות בזקפה, ייתכן ורמות הטסטוסטרון בגופך אינן תקינות. כשרמות הטסטוסטרון נמוכות יתכן מאוד ותרופות לטיפול בהפרעות בזקפה, כמו ויאגרה וסיאליס, לא יעבדו.

איך מעלים את רמת הטסטוסטרון בגוף?
מומלץ וחשוב לשתף את הרופא בבעיות בתפקוד המיני. הרופא יוכל לערוך בדיקות, לאבחן את מקור הבעיה ולהמליץ על טיפול תרופתי, בעת הצורך. הטיפולים באין אונות נחלקים לשלוש קטגוריות מרכזיות:

טיפול תרופתי: תרופות וזריקות לטיפול רגעי בהפרעות זקפה, הניטלות זמן מה לפני המגע המיני. יש להיוועץ ברופא לפני נטילתן
טיפול מכשירני וכירורגי: במקרים של אימפוטנציה שאינה חולפת מעצמה או משתפרת בתגובה לטיפולים השונים, ניתן להיעזר במכשירים, ניתוחים ותותבים שונים. למידע על טיפולים אלו מומלץ לגשת לרופא.

תפריט נגישות

תפריט ניווטלדלג לתוכן הראשיחלק תחתוןיצירת קשרמפת אתרהצהרת נגישות