כך תקבלו את כל הוויטמינים החיוניים מהמזון שאתם אוכלים

5 ביולי 2018
ילדה אוכלת אבטיח

ויטמינים המצויים במזונות השונים חשובים לבריאות ותזונה נכונה. אך חשוב שתדעו שיש מזונות שמפריעים לספיגת ויטמינים בגוף ולכן עלינו לצרוך אותם בנפרד. לעומת זאת מזונות אחרים יש לצרוך ביחד על מנת לשפר את רמת הספיגה בגוף.

ויטמינים המצויים במזונות השונים חשובים לבריאות ותזונה נכונה. אך חשוב שתדעו שיש מזונות שמפריעים לספיגת ויטמינים בגוף ולכן עלינו לצרוך אותם בנפרד. לעומת זאת מזונות אחרים יש לצרוך ביחד על מנת לשפר את רמת הספיגה בגוף. כאשר לא ניתן לקבל את מלוא הכמות הנדרשת של הויטמינים והמינרלים מהמזון יש לצרוך תוספי תזונה

 

ויטמין C

  • קשור ביצירת חלבונים והורמונים, ועוזר בספיגת ברזל. ניתן למצוא ויטמין C בפירות, ירקות ונבטים.
  • מזונות עשירים בויטמין C: ברוקולי, פלפל, כרובית, אפונה ירוקה, שעועית ירוקה, עגבנייה, ירקות עלים ירוקים ותפוח אדמה
  • גורמים שמפריעים לספיגת ויטמין C: קפה, עישון, נטילת אנטיביוטיקה
  • כך תסייעו לספיגת ויטמין C בגופכם: מומלץ לשלב ברזל על מנת להעלות את רמת הספיגה של ויטמין C בגוף.
  • תוספי תזונה המכילים ויטמין C: רצוי לקחת תוסף מזון המשלב ברזל עם ויטמין C

 

ויטמין D

נוצר על ידי חשיפה לשמש, אך ניתן לצרוך אותו ממזונות ותוספי מזון. תפקידו לסייע לספיגת הסידן בגוף.
מזונות עשירים בויטמין D: דגים, כבד, פירות ים, שמן דגים, שמנת, חמאה, חלמון של ביצה, חלב
גורמים שמפריעים לספיגת ויטמין D:

  • נטילת סטרואידים
  • תרופות נוספות- למשל תרופות שמורידות את רמת הכולסטרול בדם.

כך תסייעו לספיגת ויטמין D בגופכם: נטילת תוסף סידן בתוספת ויטמין D מגבירה את ספיגת הויטמינים בגוף, לכן מומלץ לשלב מזונות או תוספי תזונה המכילים את הויטמינים.

 

ברזל

משפיע על צבע העור, על כישורי הריכוז והחשיבה שלנו, על היכולת לפתח שרירים וגם על מידת העייפות והתיאבון. בנוסף, הברזל מסייע בהובלת החמצן בגוף אל המוח ואל השרירים. הוא מחבר בין החמצן לחלבון ההמוגלובין ומעביר את החמצן לאיברים שונים.

מזונות עשירים בברזל: ירקות, עלים ירוקים, קטניות, שמרי בירה, פירות יבשים, אגוזים וגרעינים
גורמים שמפריעים לספיגת ברזל:

  • רצוי לא לשלב מזון עשיר בסידן יחד עם ברזל
  • מעדני סויה (יוגורטים)
  • משקאות קלים, משקאות המכילים קפאין ותה המכיל תאין
  • סובין וסיבים תזונתיים – יש להימנע מאכילת לחמים, מאכלים מקמח מלא או מזונות המכילים סיבים בשילוב מוצרי בשר או קטניות ודגנים העשירים בברזל

 

כך תסייעו לספיגת הברזל בגופכם:

  • שילוב מזון עשיר בברזל עם מזון עשיר בוויטמין C יגביר את ספיגת הברזל בגוף
  • מומלץ לאכול שני סוגי חלבון בארוחה
  • מומלץ לאכול מזון חומצי בשילוב מזונות העשירים בברזל
  • חומצה אוקסאלית הנמצאת בתרד מפריעה לספיגת הברזל, זאת למרות שתרד הוא מאכל בעל שיעור ברזל גבוה

 

סידן

מינרל החיוני.

מזונות עשירים בסידן: חלב ומוצרי חלב, דגים, טחינה, ממרח שקדים, ברוקולי וקטניות

גורמים שמפריעים לספיגת סידן:

  • משקאות קלים ותוססים, משקאות המכילים קפאין
  • מזונות חלביים עשירים בזרחן כגון יוגורט וחלב 1%
  • רכיבים כמו חומצה אוקסלית המצויה בתרד, עלי סלק, פטרוזיליה, קקאו, אגוזים, וכן חומצה פיטית המצויה בסיבים תזונתיים

 

כך תסייעו לספיגת הסידן בגופכם:
מומלץ לשלב סידן עם מזונות המעודדים את ספיגת הסידן כמו מזונות המכילים ויטמין C ומוצרים המכילים ויטמין D. כמו כן, רצוי לאכול שתי ארוחות חלביות ביום, ולהמעיט במלח המכיל נתרן וגורם לאיבוד הסידן בשתן.

תפריט נגישות

תפריט ניווטלדלג לתוכן הראשיחלק תחתוןיצירת קשרמפת אתרהצהרת נגישות