סובלת משלפוחית רגיזה? אין צורך להתרגז

4 במאי 2019
אישה עם ידיים משולבות מתאפקת

את קמה בפעם החמישית לשירותים והשעה רק שבע בבוקר, לאחר שבלילה התעוררת פעם אחר פעם אחר פעם… נכון, לא מתים מזה – אבל כיום גם אין סיבה לחיות עם זה. כך תטפלי בשלפוחית רגיזה ותחזירי לעצמך את השליטה.

שלפוחית רגיזה היא בעיה הפוקדת בעיקר נשים – 50% מהנשים בגילאי 60 ומעלה אך גם גברים רבים. מדובר בתחושה לא נוחה לאורך כל היום שמונעת לעיתים לצאת מהבית לשעות רבות, לנסוע לטיול או אפילו לצאת לקניות. ההתעוררויות הרבות בלילה גורמות לשינה לא רצופה ולעייפות ודליפת השתן המתלווה לעיתים לשלפוחית הרגיזה גורמת למבוכה ויוצרת בעיה חברתית ומינית. אך איכות החיים שלך לא חייבת להיפגע, כיום קיימים שלל טיפולים ושיטות היכולים לסייע להתגבר על הסימפטומים של השלפוחית הרגיזה ולהחזיר לכם את השליטה בחיים שלכם.

 

שלפוחית רגיזה – האם זה מה שיש לי…?

אישה בעלת שלפוחית רגילה תתחיל להרגיש שהגיע הזמן לבקר בשירותים כשבשלפוחית שלה הצטבר כבר כמעט חצי ליטר שתן. לעומתה, בעלת השלפוחית הרגיזה תחוש צורך להתפנות הרבה הרבה קודם. אבל איך תדעי שאת אכן סובלת משלפוחית רגיזה ולא מדלקת בשתן או בעיה אחרת? ברוב המכריע של המקרים, אין עדיין תשובה ברורה לשאלה זו. הסיבות לשלפוחית רגיזה אצל נשים יכולות להיות לידות, גיל המעבר או ניתוח באזור האגן. אצל גברים הסיבה העיקרית היא הפרעה בבלוטת הערמונית. גם מתח נפשי יכול לגרום לפעולת יתר של השלפוחית בקרב גברים ונשים, וכן גורמים כגון תורשה, עישון, השמנה ומחלות כמו פרקינסון ושבץ התגלו ככאלה שמעוררות את הבעיה.

בחנו את עצמכם

אם נבדקתם אצל אורוגניקולוג או אצל אורולוג ששלל בעיות אחרות, אך אתם עדיין חווים חלק או את כל הסימפטומים הבאים – כנראה שאתם סובלים משלפוחית רגיזה:

  • תכיפות במתן שתן במהלך היום – לפחות שמונה פעמים במהלך היום
  • דחיפות במתן שתן במהלך הלילה – לפחות פעמיים במהלך הלילה
  • דליפת שתן

 

אבל כיום אין צורך להמשיך ולסבול מהסימפטומים כי קיימים בשוק מספר טיפולים שיכולים לסייע לכם ולהחזיר את השליטה בחיים.

 

מחטים, פסיכולוג או טיפול תרופתי – כך תיפטרו מהשלפוחית הרגיזה

דיקור סיני:
מחקרים שנערכו מראים כי דיקור סיני ייעודי בנקודות המשפיעות על שלפוחית השתן מפחיתות את התכיפות במתן השתן. טיפול משולב – תרופתי ודיקור, ייתן את התוצאות הטובות ביותר.

אימון השלפוחית:
טיפול התנהגותי המכניס את הסובלים מהבעיה למשטר אימונים שכולל חיזוק שרירי רצפת האגן (באמצעות שיטת פאולה, פילאטיס, יוגה או כל דרך אחרת) וכן משטר מתן שתן קצוב – תתבקשו ללכת להתפנות בזמנים קבועים שלאט לאט ילכו ויתארכו.

גירוי חשמלי לרצפת האגן:
הגירוי החשמלי מתבצע באמצעות מכשיר ייעודי המוחדר לנרתיק ושולח זרם חשמלי משתנה שמסייע לעצבים ולשרירים באגן לחזור לפעילות תקינה יותר. חשוב לציין – לא מדובר בטיפול כואב.

ניתוח:
באופן עקרוני לא רצים לעשות ניתוח לטיפול בשלפוחית רגיזה אלא יש לבדוק אפשרויות נוספות קודם להחלטה לנתח. האפשרויות הניתוחיות כוללות השתלת קוצב, שבדומה לקוצב לב שולח זרם לשלפוחית ומוריד את תכיפות מתן השתן וכן ניתוחים הכוללים חיתוך עצבים או תוספות לשלפוחית השתן.

דיאטה:
ישנם מזונות הגורמים לייצור שתן מוגבר. דיאטה ייעודית המפחיתה קפאין, אלכוהול, מזונות ומשקאות אחרים יכולה אף היא לסייע.

בוטוקס:
הבוטוקס מוכר לרובנו כחומר המוזרק לפנים כדי למלא את הקמטים, אך הוא מסייע גם לטיפול בשלפוחית רגיזה. הבוטוקס המוזרק לשלפוחית השתן באמצעות צינור אופטי דקיק בטיפול המקל על הסימפטומים של השלפוחית הרגיזה.

טיפול תרופתי:
הטיפול היעיל ביותר לבעיית השלפוחית הרגיזה הוא טיפול התרופתי, או טיפול תרופתי המשולב עם טיפול לא קונבנציונאלי, מהסוג שהזכרנו.


אז אם עד היום ישבתם בבית וסבלתם בשקט, זה הזמן לקום, לטפל ולחזור ליהנות משינה רצופה, טיולים או מסע קניות מבלי לחפש את השירותים בקרבת מקום.

תפריט נגישות

תפריט ניווטלדלג לתוכן הראשיחלק תחתוןיצירת קשרמפת אתרהצהרת נגישות