
המוגלובין נמוך ואנמיהמתי רמת ההמוגלובין נחשבת נמוכה?

מתי רמת ההמוגלובין נחשבת נמוכה?
באופן מאוד כללי, ספירת המוגלובין נמוכה מוגדרת לרוב כפחות מ 13.5 גרם של המוגלובין לדציליטר (135 גרם לליטר) של דם לגברים, ופחות מ 12 גרם לדציליטר (120 גרם לליטר) לנשים. בכל מקרה, חשוב ביותר להבהיר, לא לקבל החלטות על דעת עצמך, אלא תמיד להיוועץ ברופא שלאחר ביצוע בדיקת דם ידע לתת לך את ההמלצות המתאימות לטיפול.גורמים ואוכלוסיות בסיכון
תזונה לקויה – קיים קשר מובהק בין חוסר ברזל לבין תזונה, זהו הגורם לכמחצית ממקרי האנמיה. למשל: סידן, קפאין ומזונות עשירים בסיבים מעכבים את ספיגת הברזל בגוף ולבעלי נטייה לאנמיה כדאי להמעיט בצריכתם ולא לצרוך אותם בסמוך לצריכת מזונות עשירים בברזל.
תורשה
דימום חריף או כרוני מחלות ומצבים רפואיים שעלולים לגרום לאנמיה – מחלות שונות גורמות לאנמיה כחלק מהסימפטומים שלהן. למשל: מחלות כליות כרוניות גורמות לעיתים קרובות לאנמיה, מחלות שיש בהן פגיעה מסוימת בתפקוד הכלייתי, כמו סוכרת או לחץ דם גבוה עלולות אף הן להביא למצב של המוגלובין נמוך. גם סרטן יכול לגרום לאנמיה בשל הגידולים שבאים במקומם של תאי הדם האדומים. לעיתים, סוגים מסוימים של כימותרפיה פוגעים אף הם ביכולתו של הגוף לייצר תאי דם. מי שעברו ניתוח מעקף קיבה, הם קבוצה מועדת לסבול מרמת המוגלובין נמוכה.
המוגלובין נמוך אצל תינוקות וילדים – לפי המלצות משרד הבריאות יש לתת לכל התינוקות מגיל 4 חודשים עד שנה תוסף ברזל למניעת אנמיה. לקריאה מורחבת בנושא של מתן ברזל לתינוקות באתר משרד הבריאות . גם ילדים צעירים בתקופות של גדילה מואצת עלולים לסבול מרמה נמוכה של המוגלובין.
המוגלובין נמוך בהריון ואחרי לידה – נשים נוטות יותר מגברים לסבול מאנמיה, בין השאר בגלל המחזור החודשי. בתקופות של הריון ולאחר לידה, הנטייה הזו עלולה להתעצם ולהביא למצב של רמת המוגלובין נמוכה בדם, גם אצל נשים שלא סובלות מאנמיה בדרך כלל.
מידע נוסף על אנמיה וחוסר ברזל:

גורמי הסיכון לאנמיה ודרכי הטיפול

ייתכן שנמצאה הסיבה לעייפות שאתם חשים
.jpg)