סודות היופי: מה מכילים מוצרי הקוסמטיקה נגד קמטים?

21/02/2012
רטינול מעודד העלמת קמטים
רטינול מעודד העלמת קמטים

מוצרי הקוסמטיקה מבטיחים לכם עור זוהר, החלקת קמטים ואנטיאייג'ינג. את ההבטחות האילו הם מקיימים בעזרת שילוב של חומרים פעילים נפוצים בעלי סגולות לטיפול בעור. כדי לבחור את המוצר שהכי מתאים לכם, כדאי להכיר את החומרים הנפוצים ואת הייעוד של כל אחד מהם

הקרמים, הכמוסות, התרופות והמשחות שמשמשים לטיפוח וטיפול בקמטים מגיעים עם רשימת מרכיבים ארוכה ולא מובנת שרוב האנשים אינם מצליחים להבין, ולכן מסתמכים על ההבטחה הפרסומית של המותג. כדי להבין טוב יותר מה משפיע על העור ולבחור את המוצר המתאים ביותר עבורך, כדי להכיר את החומרים שפועלים מאחורי הקלעים ומחליקים, מחדשים, מלחחים ומגנים על העור מפני נזקי היום יום. לפניכם רשימת החומרים הנפוצים ביותר, אך יש לקחת בחשבון כי הם נמצאים בריכוז שונה במוצרים שונים ולכן יעילותם משתנה מתכשיר אחד למשנהו.

ויטמין A


מה זה? ויטמין A, המכונה גם רטינול, הוא כוהל חיוני לתפקוד העור ולתפקודים של מערכות נוספות בגוף, כמו מערכת הרבייה. הוא נצרך בצורתו הטבעית בירקות ופירות כמו גזר, בטטות, דלעת, כרוב, ובמאכלים מן החי כמו ביצים, כבד, חמאה, שמנת ועוד.
מה השימושים לויטמין A  בקוסמטיקה? במגע עם העור יוצרים ויטמין A, או נגזרות שלו המכונות רטינואידים, התקשרות ישירה לתאי העור ומעודדים אותם להתחדש. בכך הרטינול מעודד העלמת קמטים, ריפוי פצעים והבהרת כתמים בעור. זהו אחד החומרים היחידים להם יש קולטנים יעודיים בתאי העור ולכן השפעתם על העור היא ממושכת ועמוקה. רטינול A הינו חומר שכדי לקבל ריכוז אופטימלי שלו יש צורך במרשם מרופא עור, לכן במוצרי קוסמטיקה נפוצים ריכוזו הוא נמוך מאוד. אם ברצונכם לטפל בקמטים, כתמים או פצעונים ולתרום להתחדשות העור, רצוי לפנות לרופא ולבקש ממנו תכשיר רפואי שמכיל ריכוז גבוה של הוויטמין. 

חומצות אמינו


מה זה? תרכובות אורגניות המהוות את אבני הבניין הבסיסיות של החלבונים.
מה השימושים של חומצות אמינו בקוסמטיקה? קיימת הנחה כי חומצות האמינו מסייעות לבנייה של העור, אך זה לא מדויק. חומצות אמינו מורכבות ממולקולות גדולות שאינן חודרות את המעטפת של תאי העור, ולכן יוצרות שכב הגנה על פני העור שמגינה עליו מפני מזהמים ורדיקלים חופשיים.

חומצה ציטרית


מה זה? חומצת לימון אורגנית הקיימת בפירות הדר, שנקראת גם חומצת לימון.
מה השימושים לחומצה ציטרית בקוסמטיקה? לחומצה הציטרית שני תפקידים עיקריים בתכשירי הקוסמטיקה: האחד- איזון רמת החומציות של התכשיר ושמירה על התאמתה לעור, והשני – חומר משמר שמאריך את חיי המוצר.

 

חומצה לקטית


מה זה? חומצה אורגנית הנוצרת על ידי חיידקים בתהליך של תסיסה. עוד שמות לחומצה הלקטית הם חומצה גליקולית וחומצת אלפא-הידרוקסיד.
מה השימושים לחומצה לקטית בקוסמטיקה? לנגזרות שונות של חומצה הלקטית יש תפקידים שונים בטיפוח העור, היא מרככת את העור, מעדנת אותו ועל ידי כך יוצרת מראה חלק ונקי. שימוש נוסף שלה הוא הקצפת תכשירים קוסמטיים, כמו סבון או מוס לשיער. קראו עוד על חומצה לקטית.

ויטמין E


מה זה? ויטמין E, המכונה גם טוקופרול, הוא נוגד חמצון חזק המגן על קרומי התאים שבגוף מנזקים של רדיקלים חופשיים. הוא מאוחסן בתאי השומן בעור, בכבד, בשרירים, במערכת המין ועוד. צורתו הטבעית נספגת טוב יותר בגוף וניתן לצרוך אותו בין היתר בדגנים מלאים, אגוזים וזרעים, שמנים שונים ממקור צמחי.
מה השימושים לויטמין E  בקוסמטיקה? ויטמין E הוא אחד מנוגדי החמצון הנפוצים ביותר במוצרי קוסמטיקה, ומשמש להגנה על תאי העור מהזדקנות ולריכוך העור.

חומצה סליצילית


מה זה? חומצה אורגנית פשוטה הנמצאת בריכוז גבוה בקליפת עץ הערבה. לחומצה יכולת לשכך כאבים, אך במינון גבוה היא משפיעה בצורה לא נעימה על מערכת העיכול והיא אף עלולה לגרום למחלות שונות.
מה השימוש לחומצה סליצילית בקוסמטיקה? החומצה הסליצילית מעודדת התחדשות של תאי העור ובכך מסייעת בטיפול בבעיות עור כמו אקנה, יבלות או קשקשים.

בעת רכישת מוצרי קוסמטיקה חדש, רצוי לבחון את רשימת המרכיבים שלו ואת ריכוזים, ועל ידי כך להתאים לכם תכשיר בעל פעולה מתאימה. להעלמת קמטים, כתמים או לסובלים מאקנה, מומלץ להתייעץ עם רופאי העור לפני רכישת תכשירים קוסמטיים, בכדי לטפל בבעיה ביעילות.

הדפסשלח לחבר
כתבות בנושא
פמינה יאנג
מוקוליט
אקילו ספורט
נורלבו
פמינה
גייסטליך