אנמיה אצל הסובלים ממחלות מעיים דלקתיות
אנשים הסובלים ממחלות מעיים דלקתיות עלולים גם לסבול מאנמיה, עקב דימומים או בעקבות הטיפול התרופתי. עירוי ברזל של כצט מסייע לשמירה על רמת המוגלובין יציבה ולשיפור באיכות החיים של החולה
דרכי טיפול בעזרת עירוי ברזל
אנשים הסובלים ממחלות מעיים דלקתיות עלולים גם לסבול מאנמיה, עקב דימומים או בעקבות הטיפול התרופתי. עירוי ברזל של כצט מסייע לשמירה על רמת המוגלובין יציבה ולשיפור באיכות החיים של החולה
מחלות מעיים דלקתיות מתפרצות לרוב בקרב ילדים ואנשים צעירים בגילאי 30-15, אך יכולות להתפתח בכל גיל, וכיום מאובחנים ילדים אפילו מגיל 8. המונח דלקות מעיים מתייחס למעשה לשתי מחלות – קוליטיס כיבית ומחלת קרוהן , שתיהן מחלות כרוניות שטרם נמצא להן טיפול יעיל. שתיהן מחלות בעלות אופי מחזורי אשר מתפרצות לתקופות מסוימות, כאשר בין לבין ישנן תקופות של הפוגה.
קוליטיס כיבית (Ulcerative Colitis) היא מחלה בה נוצרת דלקת ברירית המעי הגס, אשר גורמת לכיבים המתפשטים בהדרגה לאורך המעי הגס. מחלת קרוהן (Crohn’s Disease) חודרת גם לשכבות העמוקות של דופן המעי, ויכולה להופיע בכל אזור במערכת העיכול.
עייפות כרונית
למרות השוני במאפיינים של שתי המחלות, אנשים הסובלים מהן סובלים מסימפטומים דומים, כגון שלשול כרוני, כאבי בטן, עייפות כרונית וחולשה ולעיתים גם חום. השלשול התכוף עלול להביא גם לירידה במשקל אשר מאפיינת חולים רבים. קרוהן וקוליטיס עלולות לפגוע גם באיברי גוף אחרים מלבד מערכת העיכול, ולגרום לדלקות מפרקים, דלקות בעין, מחלות עור ועוד.
במהלך חייהם עלולים החולים בקרוהן ובקוליטיס לסבול מדימומים במעיים, מה שעלול לגרום לאנמיה כרונית. האנמיה היא מצב בו הגוף סובל ממחסור בהמוגלובין – חלבון בתאי הדם האדומים המורכב בעיקר מברזל. ניתן לאבחן כי החולה סובל מאנמיה באמצעות בדיקת דם, בעקבותיה מותאם לו טיפול. מצבי אנמיה בקרב החולים במחלות מעיים דלקתיות עלולים להיווצר גם עקב קשיי ספיגה של המזון בגוף או בעקבות טיפולים תרופתיים וכירורגיים.
חולה הסובל מאנמיה יסבול פעמים רבות מתחושת תשישות מוגברת, כאבי ראש, עייפות יתר, סחרחורות ושינויים במצב הרוח.
אנמיה עקב מחלות מעיים דרכי טיפול
תזונה נכונה מהווה חלק חשוב בהתמודדות עם מחלות מעיים דלקתיות, והיא מסייעת לחיזוק המערכת החיסונית ולהשלמת החוסרים התזונתיים שנוצרים בגוף בעקבות המחלה והטיפולים בה. מומלץ לצרוך מזונות עשירים בברזל כגון חלבונים מן החי, ביצים, ירקות עליים ירוקים, קטניות ואגוזים. בנוסף מומלץ להימנע מצריכת משקאות המכילים קפאין (כגון קפה, תה וקולה) שמפריע לספיגת המזון בגוף.
עם זאת, על מנת לספק לגוף את מלא תצרוכת הברזל הדרושה לו, ניתן בהמלצת הרופא המטפל להסתייע בעירוי ברזל (זריקות ברזל). הדור החדש של עירוי הברזל התוך ורידי מכיל הרכב של קומפלקס ברזל המאפשר רמת המוגלובין גבוהה ויציבה בגוף החולה לאורך זמן.
עירוי ברזל אפקטיבי יותר מנטילת הברזל בכדורים, שכן במתן של עירוי בודד או שני עירויים, מקבל החולה את מנת הברזל הדרושה לגופו. בניגוד לנטילת כדורים, עירוי הברזל אינו גורם לתופעות לוואי כגון שלשול, עצירות ובחילות, אשר עלולים להעצים את סבלם של חולי קרוהן וקוליטיס.
שיפור בתפקוד היומיומי באמצעות עירוי ברזל
זריקות הברזל או עירוי ברזל עשויות להיות הפתרון לבעיה.
במחקרים קליניים נמצא כי נטילת הברזל דרך הווריד מובילה לתגובה מהירה יותר של הגוף.
מתן העירוי לחולה מתבצע במרפאה או בבית החולים.
שגרת חייהם של החולים במחלות מעיים דלקתיות אינה קלה. הם נזקקים לטיפול תרופתי ממושך, לעיתים לניתוחים, ואיכות חייהם נפגמת בשל הסימפטומים הקשים של המחלה. עירוי הברזל החדש של כצט מסייע להקל על החולים על ידי אספקת ברזל מהירה ויעילה, שתורמת לשיפור ההרגשה הכללית והתפקוד היומיומי.
http://www.webmd.com/ibd-crohns-disease/crohns-disease/tc/crohns-disease-symptoms