נשים רבות סובלות מפגיעה בדימוי העצמי, אם בגלל ריח רע מהנרתיק כתוצאה מדלקת או עקב דליפת שתן, התוצאה דומה: מבוכה, הימנעות מקיום יחסי מין ומלבישת בגדים קצרים. לכן, כדאי לדעת שיש דרכים שונות למנוע את שתי התופעות ולהמשיך ליהנות מהנשיות שלכן ומחיים מלאים ופעילים
הגעת הביתה אחרי יום ארוך ועמוס, פשטת את הבגדים ולמרבה המבוכה גילית הפרשה על התחתונים או ריח רע מאזור הנרתיק. כמה פעמים זה קרה לך? כדאי שתדעי – את לא לבד.
מחקרים מראים שיותר מ-40% מהנשים יסבלו בשלב כזה או אחר מדליפת שתן ושלוש מכל ארבע נשים יסבלו מגירוד או הפרשות נרתיקיות, שגורמות לריח רע. לרוב, מדובר בתופעות קלות שהטיפול בהן הוא מקומי וקצר אך המבוכה והירידה בדימוי העצמי לעיתים מונעת הגעה לרופא ופוגעת באיכות החיים, בחיי החברה ובמימוש הפוטנציאל האישי שלך.
כיצד הדימוי העצמי משפיע על כל תחומי החיים?
נשים שסובלות מדימוי עצמי נמוך לרוב מרגישות לא מושכות או לא מוצלחות, ובכך יוצרות לעצמן מציאות שלילית. הרי איך אפשר לאהוב אדם שלא אוהב את עצמו? הדימוי העצמי משפיע על כל תחומי החיים: בקריירה, בזוגיות, במשפחה ואפילו בבחירת הבילויים והדרך לבלות את הזמן הפנוי.
נשים רבות מספרות על חשש מלבישת בגדים קצרים כתוצאה מריח רע מהנרתיק, ועל הימנעות מבילוי בים או בבריכה ומקיום יחסי מין וחבל – כי בעוד שגברים מגיעים לשיא המיניות שלהם בגיל 18, מחקרים מראים שנשים מגיעות לשיא המודעות המינית בגיל 38. לכן, במקום לעצור את החיים שלך יש כמה דברים שתוכלי לעשות כדי למנוע את התופעות המביכות, ולהמשיך ליהנות מחיים מלאים ופעילים:
המעיטי באכילת פחמימות פשוטות וסוכרים: פחמימות פשוטות נמצאות בעיקר בעוגות, ממתקים, מוצרים מקמח לבן וכדומה. מאכילים עתירי סוכר ופחמימות פשוטות יכולים לגרום לפטריית קנדידה שמתפשטת ממערכת העיכול וגורמת בין היתר גם לדלקת בנרתיק.
השתמשי בתחתוניות ותחבושות לא מבושמות: הסוג המבושם גורם ללחות גבוה ולחסימת אוויר. וכן, החומרים הכימיים שיש בתחתוניות מבושמות משפיע על הנרתיק ויכול ליצור גירוי או דלקת עור באזור. אם יש אפשרות, אפשר להימנע מתחתוניות לחלוטין ולהקפיד על שימוש בתחתוני כותנה והחלפתם מספר פעמים ביום.
חזקי את רצפת האגן והסוגרים: יש מגוון שיטות אימון שמתמקדות בחיזוק רצפת האגן, כמו: יוגה, פילטיס, שיטת פאולה, שיטת קיגל ועוד. לכל שיטה יש את התורה שלה, אבל בסיסם זהה ומתמקד בהפעלת השרירים הטבעתיים וחיזוק מרכז הגוף שתורמים לחיזוק מערכת הסוגרים ורצפת האגן ובכך מקלים על דליפות שתן ורפיון של הרקמות.
הקפידי של שתיית מים: שתיה של שמונה כוסות מים בכל יום מונעת מהשתן להיות מרוכז ובעל ריחות לא נעימים, ומקלה גם על השלפוחית. כמו כן, רצוי להימנע משתיית קפה או אלכוהול הידועים כחומרים משתנים ובכך מגבירים את ייצור השתן וההפרשות בגוף ומעמיסים על השלפוחית.
שמרי על היגיינה: הקפידי על שטיפה אינטימית יומיומית של האזור בעזרת מוצרים שמיועדים במיוחד לאזור הווגינה שמווסתים את רמת החומציות ומונעים ריחות לא נעימים כמו מוצרי סדרת פמינה של כצט– השומרים על תחושת רעננות, מועשרים בשמן עץ התה ואלוורה ומתאימים לשימוש גם בימי מחזור ובתקופת הריון.
מתי פונים לטיפול תרופתי?
אם את סובלת מדלקות חוזרות ונשנות בנרתיק או מדליפת שתן חמורה, אפשר להשתמש בתרופות עם או בלי מרשם, שמטפלות באופן ממוקד בסימפטומים ובכך משפרות את איכות החיים באופן מידי.