אישה שותה כוס מים

על בריחת שתן ושלפוחית רגיזה

מיתוסים ועובדות
מאת: מטעם כצט
תאריך פרסום: 25 ביולי 2018
תאריך עדכון: 25 ביולי 2024

שלפוחית רגיזה, השתנה מרובה ודחיפות במתן שתן הן בעיות מהן סובל כל אדם חמישי. לאורך השנים התפשטו מיתוסים על התופעות הקשורות בבריחת שתן: בואו להכיר את העובדות לגבי שלפוחית רגיזה ולהחזיר את השליטה בשלפוחית שלכם

תפקוד תקין של מערכת השתן חיוני לניקוי פסולת מהגוף ולבריאותכם. אם אתם רצים לשירותים לעיתים קרובות, יותר מפעם בשעתיים או מתעוררים בלילה בגלל לחץ בשלפוחית חשוב שתדעו כיצד ניתן להתמודד עם התופעה ותבחינו בין המיתוסים לעובדות הנכונות.

 

הכירו את המיתוסים על בריחת שתן

תופעה בלתי נמנעת או בעיה שניתן לפתור?
המיתוס: אין דרך להעלים בעיות כמו שלפוחית רגיזה ודליפת שתן , אלה הן תופעות שאין דבר שאפשר לעשות כדי להעלים אותן.
האמת: שלפוחית רגיזה היא בעיה רפואית. ניתן לטפל בה, להפחית ואף להעלים את התסמינים בעזרת תרגול של שלפוחית השתן ועל ידי נטילת תרופה עם מרשם רופא.

האם בריחת שתן היא בעיה נשית?
המיתוס: דליפת שתן או בריחת שתן היא בעיה נשית וגברים אינם סובלים ממנה.
האמת: אמנם בעיות בשלפוחית השתן נפוצות יותר בקרב נשים, בגלל האופן שבו בנויה מערכת השתן שלהן, אך בריחת שתן היא בעיה הנפוצה גם בקרב גברים בכל הגילאים, שסובלים מחוסר שליטה על מערכת השתן.

 

למבוגרים בלבד?
המיתוס: רק קשישים סובלים מדליפת שתן.
האמת: דליפת שתן ושלפוחית רגיזה הן תופעות נפוצות בקרב גברים ונשים בכל הגילאים. על אף ששכיחות התופעות עולה בקרב אנשים מבוגרים, גם צעירים סובלים מבעיות אלו. חשוב שתדעו, הבעיה יכולה להופיע גם בשנות ה-20 לחייכם. לא משנה מהו גילכם, אין צורך שתסבלו מחוסר שליטה במערכת השתן. מומלץ לפנות לרופא כדי לבדוק מהם הגורמים לבעיה.

 

חייבים להיעזר בניתוח?
המיתוס: ניתוח הוא הפיתרון היחיד לבעיה.
האמת: רופאים ממליצים על ניתוח רק במקרים קשים וקיצוניים, לאחר שכל יתר הטיפולים נכשלו. קיימים מגוון טיפולים אחרים לבעיות בשלפוחית: אימון השלפוחית, גירוי חשמלי לרצפת האגן, שינוי התפריט, בוטוקס ודיקור סיני. במרבית המקרים טיפול אחד מאלו או שילוב של שני טיפולים פותרים את הבעיה או משפרים אותה בצורה ניכרת.

 

האם הבעיה תיפתר מעצמה?
המיתוס: בעיות בשלפוחית נפתרות מעצמן.
האמת: אנשים שסובלים מבריחת שתן ומלחץ על שלפוחית השתן בדרך כלל סובלים מהחמרה בתסמינים לאורך זמן, ולכן רופאים אינם ממליצים להמתין לטיפול רפואי בבעיות במערכת השתן.

 

משמעת מים: האם כדאי להפחית את צריכת הנוזלים?
המיתוס: ניתן לשלוט בדליפת השתן על ידי הפחתת השתייה.
האמת: שתייה מופחתת יכולה אמנם יכולה לצמצם את בריחת השתן ואת תחושת הדחיפות במתן שתן, אך המחסור בנוזלים יוצר שתן מרוכז שעלול לגרות את שלפוחית השתן ולגרום לדלקת או לאבנים בכליות.

 

תרגילים לאימון רצפת האגן: האם הם מועילים?
המיתוס: קיימים תרגילים שיכולים לפתור את הבעיות במערכת השתן.
האמת: ישנם תרגילים, הנקראים תרגילי קיגל, שמחזקים את שרירי רצפת האגן ויכולים לסייע בהתמודדות עם שלפוחית רגיזה, אך הם לא מהווים תחליף לתרופה. לכן, מומלץ לפנות לרופא שלכם ולשאול על טיפול תרופתי ועל תרגילי הקיגל שמתאימים לכם.


לטפל בצורה יעילה בדליפת השתן

נכון, בעיות בשלפוחית השתן לא נעלמות מעצמן, אבל קיים טיפול יעיל ומוכח שיעזור לכם לחזור וליהנות מהחיים: משינה רצופה, פעילות יום יומית והתעמלות.

 

מאת: מטעם כצט

תפריט נגישות

תפריט ניווטלדלג לתוכן הראשיחלק תחתוןיצירת קשרמפת אתרהצהרת נגישות