קשקשים איך לטפל בקשקשים בשיער ביעילות?

12 ביולי 2015

כל אדם שני, כך לפי מחקרים שונים, סובל מהתופעה המרגיזה הזו: הקשקשת. היא מופיעה בדרך כלל בשיא עוצמתה בעונות המעבר, אך בכל פעם בה תופיע מחדש היא תיחשב כמטרידה וכמעצבנת במיוחד. האם יש פיתרון מוחלט לפתיתים הלבנים הללו? לצערנו לא.

אז איך להימנע מקשקשים?

קשקשים בשיער הם למעשי תאי עור מתים אשר נושרים מהקרקפת באופן טבעי לאורך כל חיינו (זהו תהליך המאפיין את כל עור גופנו). אלו תאי עור זעירים, ולכן כל עוד התופעה אינה חמורה רוב הסיכויים שלא תבחינו בה כלל.
הטיפולים השונים המוצעים כאן מיועדים בדיוק למטרה זו: להחזיר את ‘קצב ייצור’ תאי העור המתים לנורמה ולמנוע מצב של הצטברות תאים מתים בכמות גדולה. כך יעלם המפגע האסתטי המציק, המתבטא בפתיתים הלבנים הרבים שצונחים מראשכם.

תכשירים טבעיים ותרופות סבתא לקשקשים בשיער

ישנם לא מעט חומרים ורכיבים שאמורים לסייע בהפחתת ייצור הקשקשים. אמנם אין לכך הוכחה ניצחת, אך רבים טוענים שמדובר בשיטות יעילות מאוד, המשפיעות בצורה חיובית על בריאות עור הקרקפת והופכות אותו ליבש פחות ולחיוני יותר. השפעה זו מביאה לירידה בקצב ייצור תאי העור המתים ולצמצום הקשקשת.

בין ‘תרופות הסבתא’ הטבעיות המיועדות לטיפול בקשקשים בשיער ניתן למצוא:

  • תמצית סרפד
  • חליטת רוזמרין או סרפד
  • שמן רוזמרין
  • לימון
  • יוגורט
  • חומץ
  • דבש
  • מיץ תפוחים טבעי

את החומרים הללו מורחים על השיער ובעיקר ישירות על עור הקרקפת. יש שטוענים כי זוהי דרך יעילה מאוד לטיפול בקשקשים – אז מי אנחנו שנתנגד…

 

רעננות עור הקרקפת

כפי שניתן להבין כבר מהסעיף הראשון, הדרך לצמצום תופעת הקשקשים בשיער עוברת דרך טיפול בעור הקרקפת עצמו ושמירה על בריאותו. לכן, עליכם לדאוג מעל לכול לכך שעור הקרקפת יוכל ‘לנשום’ וליהנות מסביבה בריאה.

לחץ פיזי מתון וממושך על אזור הקרקפת (למשל בעת חבישת כובע) יכול להזיק לו מאוד; כך גם לבישת פריטים אופנתיים כמו צעיפים, בנדנות, סרטים וכדומה, אשר עשויים לחמם את האזור, לגרום להזעה מרובה ולמנוע את האוורור הדרוש לעור. כל אלו אף עשויים לגרום להתפתחות פטריות על הקרקפת, שיביאו בתורן לייצור מוגבר של תאי עור מתים.

 

טיפול בשיער

גם לטיפול בשיער עצמו יש השפעה על בריאות הקרקפת: שינה עם שיער רטוב או לח, חפיפה במים חמים במיוחד, שימוש במייבשי שיער ובמוצרים שונים לעיצוב השיער וכן משיחת השיער בתכשירים לא מתאימים (שמנים וכדומה), עשויים לעודד ולהגביר את הופעת הקשקשים. מנגד, חפיפת השיער במים פושרים באופן יומיומי צפויה לשפר את המצב ולצמצם משמעותית את התופעה.

 

תכשירים רפואיים לטיפול בקשקשים

לצד כל אלו נמצאים כיום על המדפים גם שלל תכשירים לטיפול בקשקשים, אשר חלקם אף נבדקו קלינית והוכחו באופן מדעי כמסייעים למיגור התופעה. התכשיר הנפוץ והמוכר ביותר בתחום זה הוא כמובן שמפו נגד קשקשים, המכיל חומרים שונים שהתגלו כמסייעים לטיפול בקשקשת.

כיצד פועלים תכשירים אלו? רוב מוצרי השמפו נגד קשקשים כוללים חומר אנטי-פטרייתי ואנטי-בקטריאלי בשם Zinc pyrithion. זהו חומר שהתגלה כיעיל מאוד בטיפול בפטריית המלסזיה – הוא עוצר את התפתחות הפטרייה על עור הקרקפת ונלחם בה. פטרייה זו התגלתה כאחת הסיבות העיקריות להופעת הקשקשים, ולמרות שישנם עוד מספר גורמים לקשקשת, הטיפול בפטרייה באמצעות חומרים אנטי-פטרייתים תורם בצורה משמעותית להעלמת הסימפטומים ולצמצומם.

על המדף ניתן למצוא גם מוצרים ייחודיים המציעים שילוב של מרכיבים למשל שילוב בין ה-Zinc pyrithion לבין חומר אנטי-פטרייתי ואנטי-בקטריאלי נוסף, Climbazole – מה שמשפר עוד יותר את תוצאות הטיפול. כזו היא סדרת המוצרים לקטופיל, הכוללת שמפו ומרכך. הן השמפו והן המרכך מציעים את השילוב בין שני החומרים היעילים הללו, בתוספת ניחוח נפלא, שלל רכיבים מזינים וחומרים פעילים. יחד, הם מציעים טיפול יעיל, נוח וקל מתמיד בקשקשת.

 

עוד על קשקשים בשיער

 

תפריט נגישות

תפריט ניווטלדלג לתוכן הראשיחלק תחתוןיצירת קשרמפת אתרהצהרת נגישות